Hans Olav Storkås Daglig leder NRC Norge AS
Hans Olav Storkås Daglig leder NRC Norge AS (Foto: NRC )

Ny daglig leder for NRC Group i Norge

Hans Olav Storkås har bred kompetanse og lang erfaring fra bygg- og anleggsbransjen i Norge, hvor han blant annet har vært med å bygge opp et entreprenørselskap som tidligere ble solgt til Lemminkainen.

  • bane
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

For å styrke seg mot fremtidig vekst og sikre ytterligere kompetanse er Hans Olav Storkås ansatt som ny daglig leder i NRC Norge AS. Hans Olav Storkås besitter over 25 års erfaring fra bygg- og anleggsbransjen med blant annet ledende direktør-stillinger i AF Gruppen og Lemminkainen. Han har tidligere grunnlagt et entreprenørselskap som senere ble solgt til Lemminkainen. Hans Olav har vært konstituert daglig leder i NRC Norge siden begynnelsen av mars.

– Etter å ha vært noen måneder i NRC Group har jeg blitt kjent med en virksomhet med stort mangfold og som kan betjene alle tverrfaglige jernbaneprosjekter fra grunn til signal. I tillegg er vi spesielt gode på enkelte nisjeprodukter innenfor bane og anlegg, og bedre skal vi bli, sier Storkås.

– Utfordringen videre vil være å holde toget trygt på skinner. Innenfor jernbanesegmentet er det fortsatt uforutsigbart utbyggingstempo, i sterk kontrast til hva vi opplever i Sverige. Innenfor vår anleggsdivisjon skal vi rendyrke det vi er gode på og se etter samarbeidspartnere på større prosjekter, fortsetter han.

– Videre vil vi ha sterkt fokus på miljø samt det å ha egne ansatte innenfor våre kjerneområder, legger han til.

En formidabel vekst

De siste årene har NRC Group opplevd en formidabel vekst. Selskapet har gjennomført en rekke oppkjøp, har vunnet flere store kontrakter og gikk ut av 1. kvartal i år med en ordrebok på 2,5 milliarder norske kroner.

– Dette krever at vi har en sterk og tydelig ledelse. Hans Olav har solid erfaring med selskap i vekst og vi er trygge på at han kan være med å løfte selskapet videre i en svært spennende tid fremover, sier Øivind Horpestad, konserndirektør i NRC Group.

– Vår strategi har vært å bygge opp en totalleverandør innen banerelaterte infrastruktur-prosjekter og vi sikter oss mot å bli den ledende entreprenøren i Norden innenfor vårt segment. Det er vi på god vei til, fortsetter Horpestad. – Med sin kompetanse vil Hans Olav kunne være med å samle selskapene i Norge og bygge en sterk felles kultur, avslutter han.  

Han Olav tiltrer stillingen 1. juli.

MILJØ/25. april 2019

Miljøfartsgrenser kommer og går

– Det er viktig å ha miljøfartsgrenser i tider der det produseres og virvles opp mye svevestøv. Det skjer spesielt om vinteren ved piggdekkbruk. Men også på vårparten, når veiene tørker opp, virvles  igjen mye veistøv opp, og da kan miljøfartsgrenser dempe denne prosessen. Les hele saken

Til toppen