Norwegian med milliontap etter streik

Norwegian med milliontap etter streik

Flyselskapet Norwegian forteller om effektene av pilotstreiken tidligere i år. De melder nå et samlet tap på omkring 350 millioner kroner.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Kampanjer vil ikke kompensere

[factbox id="1"]

Kansellerte flyvninger resulterte i et tap på 120 millioner kroner, mens regningen på oppvartning av strandede passasjerer kom på 110 millioner. Inntektsbortfallet i form av tapte bestillinger fremover er beregnet til 120 millioner kroner. Dermed kommer streikeregningen på om lag 350 millioner kroner.

- Dette er tap og inntektsbortfall vi må leve med, sier administrerende direktør i Norwegian Bjørn Kjos i en pressemelding.

Antall passasjerer ble redusert med 4 prosent sammenlignet med mars 2014. Norwegian forventer også negative effekter av pilotstreiken for april.

Til tross for dette melder de at billettrafikken har tatt seg opp, trolig på bakgrunn av omfattende kampanjer i etterkant av streiken. Gode bestillingstall utover våren vil likevel ikke kunne kompensere for tapet etter streiken.

- Hadde vi ikke hatt en så stor kundemasse og mange hardtarbeidende medarbeidere også utenfor Skandinavia ville situasjonen vært enda vanskeligere, avslutter Kjos i pressemeldingen.

SAMFERDSELSPROSJEKTER/21. februar 2018

Stor leveranse til Norges største samferdselsprosjekt

Den bærekraftige membranleverandøren Derbigum har levert 42.000 kvadratmeter vanntrykksmembran til 10 kulverter til Norges største og mest ambisiøse samferdselsprosjekt noensinne – nemlig ferjefri E39. Les hele saken

Til toppen