Norskledede smartgridprosjekter i fokus

Norskledede smartgridprosjekter i fokus

Norge er ett av landene i Europa som forsker på hvordan man best kan integrere fornybare kilder i strømnettet, utvikle businessmodeller for lokale energimarkeder og pilotere reelle sluttbrukerprosjekter med ekte «prosumere» involvert.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Erfaringene fra norske smartgrid-pilotprosjekter vil også være i fokus på konferansen Eurpean Utility Week, som går av stabelen 3.-5. oktober 2017 i Amsterdam.

Fra Hvaler til Amsterdam

- Schneider Electric Norge har gleden av å være representert både på selskapets stand og på EUs felles utstillingsområde, forteller Per Gjerløw. Han vil dele sine erfaringer fra forskningsprosjektene i Horizon 2020/EMPOWER og INVADE. Gjerløw har nettopp koordinert leveransen av produkter og løsninger til mikrogridanlegget på Hvaler, Sandbakken Miljøstasjon. Dette er hovedpiloten i EMPOWER. En fullt utbygget mikrogrid, som kan koble seg fra strømnettet og operere selvforsynt i «øymodus», via solpaneler, vindmøller og batterier, eller levere strøm tilbake på strømnettet når den ikke er i «øymodus».

- Vi gleder oss til å ha en fruktbar dialog med andre energieksperter i Europa, sier Per Gjerløw.

- De norske erfaringene i forskningsprosjektene Horizon 2020/EMPOWER og INVADE, som Schneider Electric er en av samarbeidspartnerne på, er av verdi også for andre land som forsker og tester innen distribuerte energiressurser.

Flere forskningsprosjekter

Schneider Electric er involvert i Europas mest spennende prosjekter for integrering av fornybare energikilder og i utviklingen av lokale energimarkeder med kortreist strøm. Innovasjon er i fokus på konferansen, som sikter på å fremme dialog blant aktører på alle nivåer i verdikjeden: fra teknologigigantene til startup-bedriftene, fra ekspertene med lang erfaring til unge talenter.

European Utility Week fokuserer på regionale og verdensomspennende prosjekter for nettoptimalisering, fornybare energikilder, smart måling, smarte byer, smarte hjem, energitjenester og -effektivisering, samt smart gass- og vannhåndtering.

VEGTEKNOLOGI/ 9. april 2019

Informasjon i sanntid om alle på veien

– Trafikksentral sør har informasjon i sanntid fra alle som har vår teknologi installert, og som befinner seg ute på veien. Dette letter informasjon til publikum, og gir en bedre produksjonsflyt og flåtestyring for alle som gjør en jobb ute på veien – både sommer og vinter. Les hele saken

TEKNOLOGI/ 9. april 2019

Nordmann testpilot for utvikling av teknologi

– Det er klart det var moro å bli spurt, og enda morsommere å være med på prosessen. Det var mye spennende som skjedde, og mye å sette seg inn i. Men resultatet ble veldig bra, og jeg synes jo at det er litt artig å ha vært med på utviklingen. Les hele saken

Til toppen