Norskledede smartgridprosjekter i fokus

Norskledede smartgridprosjekter i fokus

Norge er ett av landene i Europa som forsker på hvordan man best kan integrere fornybare kilder i strømnettet, utvikle businessmodeller for lokale energimarkeder og pilotere reelle sluttbrukerprosjekter med ekte «prosumere» involvert.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Erfaringene fra norske smartgrid-pilotprosjekter vil også være i fokus på konferansen Eurpean Utility Week, som går av stabelen 3.-5. oktober 2017 i Amsterdam.

Fra Hvaler til Amsterdam

- Schneider Electric Norge har gleden av å være representert både på selskapets stand og på EUs felles utstillingsområde, forteller Per Gjerløw. Han vil dele sine erfaringer fra forskningsprosjektene i Horizon 2020/EMPOWER og INVADE. Gjerløw har nettopp koordinert leveransen av produkter og løsninger til mikrogridanlegget på Hvaler, Sandbakken Miljøstasjon. Dette er hovedpiloten i EMPOWER. En fullt utbygget mikrogrid, som kan koble seg fra strømnettet og operere selvforsynt i «øymodus», via solpaneler, vindmøller og batterier, eller levere strøm tilbake på strømnettet når den ikke er i «øymodus».

- Vi gleder oss til å ha en fruktbar dialog med andre energieksperter i Europa, sier Per Gjerløw.

- De norske erfaringene i forskningsprosjektene Horizon 2020/EMPOWER og INVADE, som Schneider Electric er en av samarbeidspartnerne på, er av verdi også for andre land som forsker og tester innen distribuerte energiressurser.

Flere forskningsprosjekter

Schneider Electric er involvert i Europas mest spennende prosjekter for integrering av fornybare energikilder og i utviklingen av lokale energimarkeder med kortreist strøm. Innovasjon er i fokus på konferansen, som sikter på å fremme dialog blant aktører på alle nivåer i verdikjeden: fra teknologigigantene til startup-bedriftene, fra ekspertene med lang erfaring til unge talenter.

European Utility Week fokuserer på regionale og verdensomspennende prosjekter for nettoptimalisering, fornybare energikilder, smart måling, smarte byer, smarte hjem, energitjenester og -effektivisering, samt smart gass- og vannhåndtering.

SMART CITY/12. juli 2018

Skal bidra til å gjøre byer energismarte

Den 6. juli annonserte EU at prosjektet +CityxChange er godkjent som “Smart City” fyrtårnsprosjekt. Powel er partner i prosjektet og skal bidra til at Trondheim som fyrtårnsby blir en energismart by. Prosjektet har en ramme på 20 millioner euro og teknologien skal demonstreres i inntil fem europeiske byer. Prosjektet ledes av NTNU. Les hele saken

VEG/11. juli 2018

Entreprenører skal bruke mindre salt på veiene vinterstid

– Gode kjøreforhold med mindre salt på veiene – det er vårt mål. Nå endres betalingsmodellen til entreprenørene slik at de får insentiv til å endre strategien rundt bruk av salt på norske veier. Det kommer både bilene, miljøet og entreprenørene til gode, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Les hele saken

Til toppen