Norge på europeisk luftfartskonferanse

Norge på europeisk luftfartskonferanse

Statssekretær i Samferdselsdepartementet Tom Cato Karlsen deltar på Aviation Summit i Amsterdam, i regi av det nederlandske EU-formannskapet.

  • flyplass
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Rusmisbruk hos flybesetning, arbeidsforhold i luftfarten og regelverk for ubemannede luftfartøy (droner) er blant temaene Norge tar opp på konferansen.

- For rusmisbruk hos flybesetninger, er det viktig å harmonisere tiltak på europeisk nivå, sier statssekretær i Samferdselsdepartementet Tom Cato Karlsen, i forbindelse med besøket.

Når det gjelder ubemannede luftfartøy, som er et tema som løftes på konferansen, sier statssekretæren:

- Regelverk for droner må være fleksibelt, slik at det ikke hemmer innovasjon og utvikling.

[factbox id="1"]

Om konferansen

Aviation Summit er en stor europeisk luftfartskonferanse  som går over to dager, 20. og 21. januar. Hovedtema som diskuteres er konkurransesituasjonen for europeiske luftfartsaktører, sett i forhold til aktører fra andre verdensdeler. Det diskuteres også tiltak for å modernisere og effektivisere luftfartssektoren i Europa, både for å redusere kostnader og for å håndtere kapasitetsproblemer og ivareta høyt sikkerhetsnivå og miljøhensyn.

Bakgrunnen for konferansen er EUs nye luftfartsstrategi, som kommisjonen la frem i begynnelsen av desember.

Deltagere på Aviation Summit er transportministere fra EU-landene, EU-kommisjonen, ledelsen i EU-parlamentets transportkomité og ulike representanter for luftfartsbransjen.

JERNBANE/16. oktober 2018

Dobbeldekkertog som midlertidig løsning på Østfoldbanen blir for dyrt

Jernbanedirektoratet har nå konkludert i spørsmålet om innleie av dobbeltdekkertog kunne være en midlertidig løsning for å gi bedre passasjerkapasitet på Østfoldbanen. Grundige undersøkelser viser at dette blir for kostbart som en midlertidig løsning. Les hele saken

Til toppen