Norge på europeisk luftfartskonferanse

Norge på europeisk luftfartskonferanse

Statssekretær i Samferdselsdepartementet Tom Cato Karlsen deltar på Aviation Summit i Amsterdam, i regi av det nederlandske EU-formannskapet.

  • flyplass
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Rusmisbruk hos flybesetning, arbeidsforhold i luftfarten og regelverk for ubemannede luftfartøy (droner) er blant temaene Norge tar opp på konferansen.

- For rusmisbruk hos flybesetninger, er det viktig å harmonisere tiltak på europeisk nivå, sier statssekretær i Samferdselsdepartementet Tom Cato Karlsen, i forbindelse med besøket.

Når det gjelder ubemannede luftfartøy, som er et tema som løftes på konferansen, sier statssekretæren:

- Regelverk for droner må være fleksibelt, slik at det ikke hemmer innovasjon og utvikling.

[factbox id="1"]

Om konferansen

Aviation Summit er en stor europeisk luftfartskonferanse  som går over to dager, 20. og 21. januar. Hovedtema som diskuteres er konkurransesituasjonen for europeiske luftfartsaktører, sett i forhold til aktører fra andre verdensdeler. Det diskuteres også tiltak for å modernisere og effektivisere luftfartssektoren i Europa, både for å redusere kostnader og for å håndtere kapasitetsproblemer og ivareta høyt sikkerhetsnivå og miljøhensyn.

Bakgrunnen for konferansen er EUs nye luftfartsstrategi, som kommisjonen la frem i begynnelsen av desember.

Deltagere på Aviation Summit er transportministere fra EU-landene, EU-kommisjonen, ledelsen i EU-parlamentets transportkomité og ulike representanter for luftfartsbransjen.

TUNNEL/23. januar 2019

Verdens lengste og dypeste tunnel

– Dette blir verdens lengste og dypeste tunnel, og det tar nok en tid før denne rekorden blir slått også. Foreløpig er den budsjettert til 16,8 milliarder kroner, og den vil redusere reisetiden mellom Bergen og Stavanger med hele 40 minutter. Det er et formidabelt prosjekt vi snakker om. Les hele saken

Til toppen