Norconsult på topp blant rådgivende ingeniørbedrifter

Norconsult på topp blant rådgivende ingeniørbedrifter

Norconsult har klatret fem plasser opp fra i fjor, og ligger nå på en solid andreplass på årets Universum Professional-undersøkelse, der yrkesaktive ingeniører rangerer sin drømmearbeidsgiver.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Undersøkelsen er gjennomført blant nesten 2 500 yrkesaktive ingeniører innenfor bransjene teknologi og naturvitenskap. Rangeringen plasserer Norges største rådgiverselskap helt i tet, bare slått av giganten Statoil.

– Med over 3 000 medarbeidere i Norge og internasjonalt får våre medarbeidere jobbe med komplekse og spennende prosjekter over hele verden, og innen en rekke ulike fag- og tjenesteområder. I tillegg satser vi på intern karriereutvikling for våre medarbeidere blant annet gjennom opplæringsprogrammet Norconsult Academy. I Norge har Norconsult en klar nummer én posisjon, enten det er målt i attraktivitet, omsetning eller antall medarbeidere. Vi er ydmyke og stolte over å bli rangert helt i tet på årets Universum-undersøkelse, sier konsernsjef Per Kristian Jacobsen i Norconsult.

Drømmearbeidsgiver også blant studentene

Tidligere i år ble selskapet også kåret til Norges mest attraktive arbeidsgiver blant ingeniørstudentene i Karrierebarometerets undersøkelse.

– De siste årene har vi i Norconsult jobbet målrettet og strategisk med fagområdet «Employer branding», både knyttet til rekruttering av yngre medarbeidere og personer på seniornivå. Vi er stolte av å være drømmearbeidsgiveren blant ingeniørene. Dette inspirer til fortsatt hard jobbing for fremdeles å være bransjens mest attraktive og spennende selskap, sier senior kommunikasjonsrådgiver i Norconsult, Marthe Haugen Stranden, som også har ansvaret for Employer branding-arbeidet.

Norconsult har et godt læringsmiljø

At Norconsult er et godt sted å være for både senioransatte og de som kommer rett fra skolebenken, bekreftes av Erlend Haugland Næs, som leder Yngres råd i Norconsult.

– Jeg får tilbakemeldinger på at vi har et veldig inkluderende arbeidsmiljø, med en god miks av seniorer og yngre. Inntrykket utad er at vi er seriøse og grundige i arbeidet vårt, men at vi har en uformell og hyggelig tone internt - vi har det ganske enkelt gøy på jobb. Dette, i kombinasjon med at det er lite hierarki i selskapet, gjør at vi har et spesielt godt læringsmiljø, sier Erlend Haugland Næs.

Stabilt på toppen i årets Universum-rangering for yrkesaktive ingeniører ligger Statoil, fulgt av Norconsult på en andreplass. SINTEF kommer på tredjeplass.

VANN/16. februar 2018

Vann vår usynlige ressurs

Vann er utgangspunktet for et sivilisert samfunn, men det glemmer vi. Et av de grunnleggende kravene i befolkningen er trygg drikkevannsforsyning slik at vi ikke utsettes for risiko. Men det er ingen selvfølge i fremtiden, forteller forsker Arve Heistad ved NMBU. Les hele saken

SAMFERDSELSPROSJEKTER/16. februar 2018

Kan gi halve befolkningen en grønnere bo- og transporthverdag

Ordførere og byråder fra de ni største byområdene kommer denne uken til Samferdselsdepartementet og Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Tema er de kommende forhandlingene mellom staten og byområdene om hvilke virkemidler og ressurser som skal inngå i byvekstavtalene. Målet for disse avtalene er bedre mobilitet og transportløsninger for innbyggerne, slik at veksten i persontransport tas med kollektivtransport, sykkel og gange. Les hele saken

Til toppen