Norconsult på topp blant rådgivende ingeniørbedrifter

Norconsult på topp blant rådgivende ingeniørbedrifter

Norconsult har klatret fem plasser opp fra i fjor, og ligger nå på en solid andreplass på årets Universum Professional-undersøkelse, der yrkesaktive ingeniører rangerer sin drømmearbeidsgiver.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Undersøkelsen er gjennomført blant nesten 2 500 yrkesaktive ingeniører innenfor bransjene teknologi og naturvitenskap. Rangeringen plasserer Norges største rådgiverselskap helt i tet, bare slått av giganten Statoil.

– Med over 3 000 medarbeidere i Norge og internasjonalt får våre medarbeidere jobbe med komplekse og spennende prosjekter over hele verden, og innen en rekke ulike fag- og tjenesteområder. I tillegg satser vi på intern karriereutvikling for våre medarbeidere blant annet gjennom opplæringsprogrammet Norconsult Academy. I Norge har Norconsult en klar nummer én posisjon, enten det er målt i attraktivitet, omsetning eller antall medarbeidere. Vi er ydmyke og stolte over å bli rangert helt i tet på årets Universum-undersøkelse, sier konsernsjef Per Kristian Jacobsen i Norconsult.

Drømmearbeidsgiver også blant studentene

Tidligere i år ble selskapet også kåret til Norges mest attraktive arbeidsgiver blant ingeniørstudentene i Karrierebarometerets undersøkelse.

– De siste årene har vi i Norconsult jobbet målrettet og strategisk med fagområdet «Employer branding», både knyttet til rekruttering av yngre medarbeidere og personer på seniornivå. Vi er stolte av å være drømmearbeidsgiveren blant ingeniørene. Dette inspirer til fortsatt hard jobbing for fremdeles å være bransjens mest attraktive og spennende selskap, sier senior kommunikasjonsrådgiver i Norconsult, Marthe Haugen Stranden, som også har ansvaret for Employer branding-arbeidet.

Norconsult har et godt læringsmiljø

At Norconsult er et godt sted å være for både senioransatte og de som kommer rett fra skolebenken, bekreftes av Erlend Haugland Næs, som leder Yngres råd i Norconsult.

– Jeg får tilbakemeldinger på at vi har et veldig inkluderende arbeidsmiljø, med en god miks av seniorer og yngre. Inntrykket utad er at vi er seriøse og grundige i arbeidet vårt, men at vi har en uformell og hyggelig tone internt - vi har det ganske enkelt gøy på jobb. Dette, i kombinasjon med at det er lite hierarki i selskapet, gjør at vi har et spesielt godt læringsmiljø, sier Erlend Haugland Næs.

Stabilt på toppen i årets Universum-rangering for yrkesaktive ingeniører ligger Statoil, fulgt av Norconsult på en andreplass. SINTEF kommer på tredjeplass.

FORNYBAR ENERGI/20. juli 2018

Sporveien åpner for egen strøm ved verkstedene

Microgrid er en åpning mot en ny verden i energiforsyning, der en virksomhet helt eller delvis kan driftes på egenprodusert strøm. Masterstudent Christian Olsen Rendall har undersøkt lønnsomheten i dette ved en installering på Ryen verksted. Les hele saken

JERNBANE/19. juli 2018

Ber Jernbanedirektoratet vurdere forbedringsmuligheter for Kongsvingerbanen

– Kongsvingerbanen spiller en viktig rolle for mange ulike deler av jernbanen nordøst for Oslo. For titusenvis av reisende er den primært en kjærkommen pendlerstrekning for stor-Oslo. Samtidig er den en viktig kobling for jernbanen mellom Norge og Sverige, hvor vi har sett stor trafikkvekst på persontogene mellom Oslo og Stockholm. Også næringslivet setter pris på strekningen, siden godstogene mellom Sør-Norge og Nord-Norge kjører på denne banen på sin tur via Sverige. Denne mangfoldige suksessen gjør at kapasiteten på jernbanestrekningen er i ferd med å bli sprengt. Derfor starter vi nå arbeidet med å se på løsninger for hvordan Kongsvingerbanen kan utvikles for å løse fremtidens transportbehov enda bedre, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Les hele saken

BANE/17. juli 2018

Flere avganger og bedre mobildekning på Østfoldbanen

– Vi har full forståelse for pendlernes frustrasjon over overfylte tog på mange av avgangene på Østfoldbanen. Derfor har hele jernbanefamilien satt seg ned for å bedre situasjonen. Store investeringer i ny infrastruktur vil gi et betydelig forbedring i tilbudet om noen år, men vi igangsetter nå også tiltak som raskere vil bidra til å lette presset på lokaltogene og som gir et bedre tilbud i rushtiden, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Les hele saken

Til toppen