Norconsult nominert til Betongtavlen 2016

Norconsult nominert til Betongtavlen 2016

29. november offentliggjør juryen vinneren av Betongtavlen 2016. Syv kandidater kjemper om å vinne den gjeve prisen. Norconsult er en av kandidatene med prosjektet Stabekk stasjon i Bærum.

  • bane
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Betongtavlen er en utmerkelse som gis til bygg eller anlegg i Norge, hvor betong er anvendt på en miljømessig, estetisk og teknisk fremragende måte. Betongtavlen deles ut etter innstilling av en komité på fem medlemmer. To medlemmer er oppnevnt av Norske Arkitekters Landsforbund og tre fra Norsk Betongforening.

Norconsult har prosjektert alle fag, med unntak av jernbaneteknikk

På oppdraget med fornyelse av Stabekk stasjon prosjekterte Norconsult alle fag med unntak av jernbaneteknikk, som Jernbaneverket selv hadde ansvaret for. Stasjonen har fått ny mellomplattform og kulvert med nye adkomster fra Stabekk sentrum på nordsiden av sporene og parkeringsplassene på sydsiden. Det er bygget nytt tak til plattformene og installert heis. Fra Norconsult har fagansvarlig arkitekt vært Nanna Meidell, landskapsarkitekt har vært Hilda Øfsthus og Knut Sandbu har vært oppdragsleder.

– Det har vært en overordnet målsetting å gi en stedegen identitet til stasjonen, samtidig som den skulle passe diskret inn i nærliggende bygningsmiljø i forskjellige stilarter. Den røde bølgende veggen i undergangen kan skape assosiasjoner til gamle dagers fløyelsportierer i de mange sveitserhusene i området, gull og rødt til teater og kino som Stabekk er kjent for, sier arkitekt Nanna Meidell fra Norconsult.

18 prosjekter var opprinnelig med i konkurransen om Betongtavlen 2016

– Det er selvfølgelig ikke lett å sammenligne store infrastrukturprosjekter med mindre husprosjekter men juryen har fulgt en systematisk plan for evalueringene, sier Betongtavlens juryleder Jan Eldegard i en pressemelding publisert på arkitektur.no, og legger til:

– I år hadde vi i alt 18 gode prosjekter som ble med inn i konkurransen. Ved å besøke mange bygg og anlegg sitter vi til slutt igjen med syv prosjekter som de beste kandidatene til prisen.

DRONER/21. januar 2019

Norsk Dronesenter etablert

Helt på slutten av 2018 ble selskapet Norsk Dronesenter etablert. Selskapet har som målsetning å fasilitere for test og utprøving av dronesystemer i Norge og Europa. Utviklingen av dronesystemer holder en høy takt, men det finnes ikke mange egnede steder i Europa for test og utprøving. Les hele saken

BOMPENGER/18. januar 2019

Firepartiregjeringen: Skritt i riktig retning på bompenger

Samferdsel, bompenger og infrastruktur vies mye plass i den nye regjeringsplattformen for regjeringen utgått av Høyre, Venstre, Frp og Krf. -De signaliserer tiltak som kan få ned bompengebelastningen med om lag 1 milliard årlig. Men det gjenstår å se om folk vil merke noe til lavere bompenger i hverdagen sin, sier Stig Skjøstad, administrerende direktør i NAF. Les hele saken

VEG/17. januar 2019

Nye Veier får tre nye vegstrekningar

– Nye Veier vart etablert for å bygge vegar i Noreg på ein betre og meir effektiv måte slik at vi får meir veg for pengane. Selskapet har så langt levert gode resultat. Regjeringa ønsker no å gje selskapet ansvaret for å bygge ut tre nye vegstrekningar. Eg har stor tru på at Nye Veier vil bygge ut desse strekningane på ein rask og kostnadseffektiv måte, seier samferdselsminister Jon Georg Dale. Les hele saken

Til toppen