Nominert til internasjonal BIM-pris

Nominert til internasjonal BIM-pris

Med bruk av spillteknologi på prosjektet Ulriken, er Norconsult en av åtte finalister til den internasjonale prisen AEC Excellence Awards i kategorien infrastruktur.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

– AEC Excellence Awards henger svært høyt i bransjen, og nåløyet for å nomineres som en av finalistene er veldig trangt. Derfor er det kjempegøy at vi får denne anerkjennelsen, det viser at det vi holder på med innen bruk av spillteknologi i prosjekt er banebrytende, sier Thomas Angeltveit, BIM-koordinator fra Norconsult.

Bruker spillteknologi til signalbefaring på jernbane

Norconsult har hatt komplett ansvar for detalj- og byggeplan for nytt tunnelløp mellom Arna og Fløen i Bergen. Det nye tunnelløpet vil, sammen med dagens tunnel, gi dobbeltspor på strekningen, totalt ca. 8 kilometer. Ny tunnel hadde gjennomslag 29. august i år og er drevet med tunnelboremaskin (TBM) som første jernbanetunnel i Norge. Arbeidet omfatter også ombygging av Arna stasjon og oppgradering av eksisterende Ulriken tunnel. Norconsult har ansvaret for alle fagfelt og er i tillegg tildelt oppgaven med å visualisere hele strekningen Arna-Bergen for å kunne gjennomføre signalbefaring. Det er her spillteknologien er benyttet med stor suksess.

– Jeg vil skryte av prosjektledelsen til Bane NOR. De er teknologisk interesserte og gir oss muligheten til å drive med teknologisk innovasjonsarbeid. Det er gjennom slike initiativ at anleggsbransjen beveger seg fremover, sier Angeltveit.

145 ulike prosjekter nominert

Dette er andre året på rad at et Norconsult-prosjekt er nominert til AEC Excellence Awards. I 2016 kom Vamma 12-prosjektet på 1. plass i kategorien «Energy and Natural Resources».I 2017 er 145 prosjekter fra 32 ulike land nominert til den gjeve prisen, innen fire ulike kategorier. Vinneren innen hver kategori vil kåres under Autodesk University, verdens største BIM-konferanse, som arrangeres i Las Vegas i november. Konferansen arrangeres hvert år, og samler mer enn 10 000 deltakere fra hele verden.

HAVN/14. november 2018

Skal bygge havn for verdens første autonome skip

Yara Birkeland er verdens første autonome skip og skal erstatte 40 000 turer med vogntog per år, mellom Herøya og havnene i Brevik og Larvik. NRC Group, ved datterselskapet ALTi Bygg og Anlegg AS, vant nylig oppdraget om å bygge den nye terminalen for skipet. Den nye havnen er avgjørende for å kunne sette nullutslipps-skipet i drift. Oppdragsgiver er Yara Norge AS. Les hele saken

Til toppen