Terje Strøm, daglig leder BIR Nett, ved bossnedkast.
Terje Strøm, daglig leder BIR Nett, ved bossnedkast. (Foto: BIR)

Nominert til årets internasjonale prosjekt

Den internasjonale kommunaltekniske foreningen, IFME, har nominert Bossnettet i Bergen til «Årets Prosjekt» i 2018. 27 ulike medlemsland konkurrerer med infrastrukturprosjekter som skaper store samfunnsøkonomiske gevinster.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Prisen for “Årets Prosjekt” deles ut for første gang i 2018 og anerkjenner et prosjekt som leverer best i forhold til samfunnsøkonomiske gevinster, servicegrad, standard og positive effekter for felleskapet. Videre er innovasjon og kreativitet i kommunalteknikk viktige kriterier.

– Bossnettet og rørbasert avfallsinnsamling er samfunnskritisk infrastruktur som gir bedre bymiljø og positive miljøeffekter for samfunnet. Dette er viktige bedømmelsesgrunnlag for juryen. Bossnettet leverer på alle disse områdene, sier Terje Strøm, daglig leder i BIR Nett.

Bossnedkast Klosteret - Bergen. Foto: BIR

Bergen er den første byen i verden hvor det etableres et bossnett i hele den eksisterende sentrumskjernen. Juryen vektlegger også bossnettet i Bergen sin overføringsverdi for andre kommuner og land rundt om i verden.

Bossnettet i Bergen. Foto: BIR

– Norsk Kommunalteknisk Forening (NKF) er medlem i verdensorganisasjonen. IFME sin prosjektkonkurranse er verdensmesterskapet i kommunalteknikk og vi er stolt over at et infrastrukturprosjekt fra Norge er nominert sier Andreas Birkeland, ass. direktør i NKF.

Vinneren blant de nominerte prosjektene blir kåret under IFMEs verdenskonferanse i Kansas City den 27. august i år.

VEG/22. mars 2019

SINTEF gjenoppliver Veglaboratoriet

SINTEF har bestemt seg for å satse mer på samferdsel i tiden som kommer, og har derfor «gjenopplivet» Veglaboratoriet sitt. Dette gjør de fordi de bevisst ønsker å utvikle «grønnere veier» og anleggsprosesser. De vil også påvirke folk til å velge en mer miljøvennlig transport. Les hele saken

Til toppen