Nødnett fikk to TETRA awards-priser

Nødnett fikk to TETRA awards-priser

Etter at juryen hadde vurdert mer enn 40 innkomne bidrag til TETRA awards 2015, ble det klart at Nødnett stakk av med seieren i to priskategorier: prisen for samfunnssikkerhet, og prisen for beste miljøvennlige løsning.

  • IT
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

TETRA awards deles ut hvert år, og er et samarbeid mellom TETRA and Critical Communications Association og fagmagasinet TETRA Today. TETRA awards deles ut som en anerkjennelse på spesielt god bruk av TETRA-teknologien.

Leverandøren Motorola hadde meldt Nødnett på i konkurransen. Motorola har en turnkey-kontrakt for å bygge og drifte Nødnett frem til 2026. Den norske staten eier Nødnett, og Direktoratet for Nødkommunikasjon (DNK) er satt til å håndtere eierskapet på vegne av Justisdepartementet.

Nødnett med 2100 basestasjoner

Nominasjonen til prisen i klassen for samfunnssikkerhet omhandler hele Nødnett, med omlag 2100 basestasjoner, IP-basert kjernenett og mange kontrollrom.  Her trakk juryen spesielt frem at TETRA Enhanced Data Service (TEDS) bygges i Norge.

Prisen i klassen for miljøvennlig TETRA gjelder en løsning for strømforsyning til basestasjoner i avsidesliggende områder, der man i tillegg til dieselaggregat også benytter solceller og brenselsceller. Ved hjelp av denne løsningen kan dieselforbruket kan bli merkbart lavere, og sårbarheten for utfall kan minskes i perioder da vind og vær gjør det vanskelig å nå inn til basestasjonen.

TETRA som standard for nødkommunikasjon

TETRA er en teknologistandard som er spesialutviklet for rask og robust gruppekommunikasjon for nødetater, og andre organisasjoner og brukere med liknende behov. Prisen TETRA awards deles ut i syv ulike klasser; samfunnssikkerhet, innovasjon, miljøvennlig løsning, transport, industri, enkel installasjon, og integrasjon mot bredbånd.

De nominerte i klassen for samfunnsikkerhet var:

  • Airwave - NATO 2014 Summit
  • User Advisory Comitte of ASTRID - Expertly managing major events in Belgium during 2014
  • Hytera Mobilfunk GmbH - Criticial emergency integrated communication system for the National Peruvian Police (PNP)
  • Airbus Defence and Space - TETRA alerts and medical teams save lives in Finland’s North Karelia hospital
  • Motorola Solutions - Nationwide public safety network in Norway – Nodnett

De nominerte i klassen for miljøvennlige løsninger var:

  • Airwave - The Airwave Network
  • Motorola Solutions - Using Green Power Solutions to Deploy TETRA in Remote Areas

 

INTERCITY/10. desember 2018

– Det er avgjørende viktig å tenke helhet

Mandag 26.november ble den offisielle byggestarten for dobbeltsporet fra Venjar på Gardermobanen til Eidsvoll Nord på Dovrebanen markert. – Det er avgjørende viktig å tenke helhet, sa samferdselsminister Jon Georg Dale ved anleggsstarten. – Derfor bygger vi nå først ut hele indre intercitynettet, deretter ytre intercity. Les hele saken

Til toppen