NHO og LO lanserer bærekraftsalternativ

NHO og LO lanserer bærekraftsalternativ

NHO-sjef Kristin Skogen Lund og LO-leder Gerd Kristiansen presenterte sitt nye samarbeid i et oppslag i Dagens Næringsliv. Det vil også bli tema på NHOs årskonferanse Remix – det nye arbeidslivet i dag. Målet er å skape flere jobber og et bærekraftig arbeids- og næringsliv.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Felles front mot utfordringene

- Dette er ikke oss mot dem. Det er vi mot utfordringene, sier Skogen Lund.

[factbox id="1"]

Solidaritetsalternativet var på 90-tallet et svar på økende ledighet og forpliktet partene til å gjennomføre moderate lønnsoppgjør. Bærekraftsalternativet har også dette med seg, men møter altså et bredere spekter av utfordringer.

- Mange av sakene er konfliktsaker, men vi har bestemt oss for å løse dette i samarbeid, sier Skogen Lund til Dagens Næringsliv, og understreker at dette er en felles forpliktelse.

Forplikter seg til å samarbeide

- Vi forplikter oss til fortsatt å jobbe for de brede forlikene, og vi forplikter oss til å jobbe sammen for å gjennomføre dem, understreker Skogen Lund.

- Kan vi jobbe sammen og ikke ende i konflikt, er ingenting bedre enn det, sier Kristiansen til avisen.

Skogen Lund trekker frem moderasjonslinje, arbeid fremfor passivitet, omstilling, seriøsitet og kompetanse som stikkord for bærekraftsalternativet.

De to arbeidslivstoppene forventer også at myndighetene blir en del av dette samarbeidet.

LUFTHAVN/ 8. november 2018

Kontrakten for Tromsø lufthavns nye terminalprosjekt er signert

– Nå er det offisielt, nå begynner arbeidet med å skape en ny arktisk hub som han bidra til økt vekst i hele regionen,» Sier Eskild Andersen. «Prosjektet har høy prioritet da trafikkveksten i nord forventes å fortsette, og vi gleder oss til å kunne få bedre kapasitet og fasiliteter i Tromsø. sier Thorgeir Landevaag, divisjonsdirektør i Avinor. Les hele saken

Til toppen