Nexans' sjøkabler forsterker Statnetts kabelsystemer i indre Oslofjord

Nexans' sjøkabler forsterker Statnetts kabelsystemer i indre Oslofjord

To nye kabelsystemer skal forsterke elnettet på det sentrale Østlandet. Kontrakten er verdsatt til ca. 50 millioner euro og omfatter design, produksjon og installasjon av PEX-kabler.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Med fornyelsen av sjøkabelforbindelsene i Indre Oslofjord forsterker Statnett, den statseide operatøren av overføringssystemene i det norske kraftsystemet, landets strømnett. Fornyelsen er basert på Nexans' sjøkabelteknologi.  I et prosjekt til en verdi av ca. 50 millioner euro skal Nexans designe og produsere to nye 420 kV sjøkabelsystemer.

Statnett investerer i Indre Oslofjord-prosjektet for å sikre strømforsyningen til kunder på det sentrale Østlandet ved å skifte ut to eksisterende kabler som ble bygget i 1958 og 1975. De nye kabelsystemene vil også bidra til verdiskaping ved å muliggjøre kraftutveksling til og fra Sverige.

Prosjektet omfatter to nye forbindelser: Den ene vil koble Solberg i Hurum og Brenntangen i Vestby kommune (Solberg-Brenntangen), og den andre Filtvet i Hurum og Brenntangen i Vestby kommune (Filtvet-Brenntangen). Hver forbindelse vil bestå av sju individuelle kabler basert på Nexans' topp moderne PEX-kabelteknologi (kryssbundet polyetylen) installert langs en trasé som på det dypeste er 220 m.

Nexans skal designe, produsere og teste kablene til Indre Oslofjord-prosjektet på selskapets anlegg i Halden. Kablene vil bli lagt av Statnetts kabelleggingsfartøy, M/S Elektron, og gravd ned og beskyttet på havbunnen med Nexans’ Capjet-system. Prosjektet skal etter planen ferdigstilles i 2018.

- Det at vi vant kontrakten for Indre Oslofjord-prosjektet forsterker Nexans’ mangeårige samarbeid med Statnett ytterligere. Det bekrefter også at Nexans er den foretrukne leverandøren av sjøkabelsystemer, uavhengig av overførings- og kabelteknologi, sier Ragnhild Katteland, Vice President, Technical and Projects Submarine High Voltage i Nexans.

GEOTEKNISK/23. februar 2018

Kalibreringsfri og tilt-kompenserende GNSS

Leica Geosystems har kommet med GS18 T, en kalibreringsfri tilt-kompenserende GNSS-antenne som ikke påvirkes av magnetisk forstyrrelser. – Med den nye roveren kommer du til på steder du ikke gjorde før, sier produktsjef Andreas Torsvik i Leica Geosystems AS. Les hele saken

Til toppen