NCC ordreregistrerer andre fase av Færøyene-entreprisen
(Foto: NCC)

NCC ordreregistrerer andre fase av Færøyene-entreprisen

NCC ordreregistrerer den andre tunnelen, Sandoyartunnilin, på Færøyene til en verdi av MNOK 1.200.

  • tunnel
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

NCC meldte 8. november 2016 at selskapet hadde tegnet kontrakt på bygging av to veitunneler på Færøyene.

– Vi har god fremdrift i vår entreprise på Færøyene og vi opplever et godt og konstruktivt samarbeid med vår kunde, P/F Eystur- og Sandøyartunlar – Føroyar, sier Head of NCC Infrastructure, Kenneth Nilsson.

Oppstart tunneldriving på Sandoyartunnilin vil først skje etter at Eysturtunnilin er ferdig sprengt.

NCC har gode erfaring med å bygge tunneler på Færøyene, og bygget Vagatunnilin och Nordoyatunnilin på begynnelsen av 2000-tallet.

NCC ordreregistrerer andre fase av Færøyene-entreprisen. Her fra den pågående byggingen av Eysturtunnilin. Foto: Finleif Mortensen

– Nøkkelord for suksessene er kompetente og handlingsorienterte byggherre- og entreprenør organisasjoner, med ett felles mål. Det gir forutsigbare rammebetingelser og sikrer god fremdrift gjennom store og krevende prosjekter, sier Nilsson. 

Sandoyartunnilin blir 10,5 km og vil gå fra Gamlarætt på Streymoy til Traðardalur på Sandoy. Begge tunnelene i entreprisen bidrar til sikrere veier og redusert reisetid til Tórshavn fra flere steder på Færøyene, og gir et viktig bidrag i å knytte samfunn, bedrifter og mennesker nærmere hverandre.

Ordren registreres i forretningsområdet NCC Infrastructure.

MILJØ/20. mars 2019

Utvider Miljøpakken med åtte milliarder fra staten

Trondheimsområdet får åtte milliarder fra staten til Metrobuss og tiltak for syklende og gående. Det er hovedinnholdet i den nye byvekstavtalen, mellom staten og kommunene Trondheim, Melhus, Malvik og Stjørdal i tillegg til Trøndelag fylkeskommune. Les hele saken

Til toppen