- Nå går vi fra prat til handling på klimaområdet

- Nå går vi fra prat til handling på klimaområdet

Det er en svært ambiøs transportplan som legges frem. I bunn for hele planen ligger klimautfordringen.

  • bane
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

- Med denne transportplanen går vi fra prat til handling, særlig på klimaområdet, slår vegdirektør Terje Moe Gustavsen fast.

I videoen under kan du høre flere kommentarer fra Gustavsen, og høre hans tanker om betydningen planen vil få for folk flest i Norge.

[youtube id="r0rrjGm1AeQ"]

Dokumentet som legges frem er et felles plangrunnlag til Nasjonal transportplan for årene 2018-2029. Det er Statens vegvesen, Jernbaneverket, Kystverket og Avinor som sammen legger frem plangrunnlaget.

SMART CITY/12. juli 2018

Skal bidra til å gjøre byer energismarte

Den 6. juli annonserte EU at prosjektet +CityxChange er godkjent som “Smart City” fyrtårnsprosjekt. Powel er partner i prosjektet og skal bidra til at Trondheim som fyrtårnsby blir en energismart by. Prosjektet har en ramme på 20 millioner euro og teknologien skal demonstreres i inntil fem europeiske byer. Prosjektet ledes av NTNU. Les hele saken

VEG/11. juli 2018

Entreprenører skal bruke mindre salt på veiene vinterstid

– Gode kjøreforhold med mindre salt på veiene – det er vårt mål. Nå endres betalingsmodellen til entreprenørene slik at de får insentiv til å endre strategien rundt bruk av salt på norske veier. Det kommer både bilene, miljøet og entreprenørene til gode, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Les hele saken

Til toppen