Monstad kai bygges av Stjern entreprenør AS

Monstad kai bygges av Stjern entreprenør AS

Stjern Entreprenør er tildelt kontrakten for bygging av ny kai på Monstad. Kaien og havneområdet innenfor blir mottakssted for mer enn 200 vindturbiner til Fosen Vind og være navet i en krevende logistikkoperasjon med over 1000 store transporter.

  • havn
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Kontrakten for å bygge dypvannskai ved Østre Strandaunskjæret på Monstad er tildelt Stjern Entreprenør AS etter en tilbudskonkurranse med forhandlinger. Arbeidet med kaien vil starte i slutten av mars og ferdigstilles mot slutten av året.

Havneområdet blir mottakssted for mer enn 200 vindturbiner

Vindmøllene som skal reises i vindparkene på Fosen fraktes med skip fra Danmark. Kaien på Monstad er nødvendig for å ta imot turbinkomponenter til vindparkene på Roan, Storheia, Kvendalsfjellet og Harbaksfjellet. Dette er tårnelementer, naceller og blader med lengder på nesten 60 meter. Kaien vil bli 74 meter lang.

De første vindturbinene kommer til Monstad kai i 2018, og kjøres til Roan vindpark for montering der. I 2019 ankommer vindturbinene for montering på Storheia, og i 2020 kommer turen til Kvenndalsfjellet og Harbaksfjellet.

Til toppen