NCC Industry har 25 personer i arbeid på prosjektet, som er det største asfaltprosjektet som er gjennomført i Norden.
NCC Industry har 25 personer i arbeid på prosjektet, som er det største asfaltprosjektet som er gjennomført i Norden. (Foto: NCC)

Mobil asfaltfabrikk klar til Tvedestrand-Arendal

NCC Industry er klare med mobil asfaltfabrikk i linjen på prosjektet E18 Tvedestrand – Arendal. Fabrikken har kjørt en vellykket prøveproduksjon og startet ordinær produksjon tirsdag 21. november.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Totalt skal det legges om lag 300.000 tonn asfalt på den 23 kilometer lange veistreningen med ny E18 som AF Gruppen bygger for Nye Veier. Prosjektet omfatter i tillegg 14 km fylkesvei.

NCC la allerede i juni den første asfalten på dette gigantprosjektet. Denne asfalten kom da fra NCC sin asfaltfabrikk på Klodeborg i Arendal. Med den mobile asfaltfabrikken på plass, strategisk plassert i Heftingsdalen, vil NCC Industry få en effektiv produksjon til prosjektet.

Veien åpner i 2019

- Vi regner med at vi i 2018 vil legge om lag 140.000 tonn av de totalt 300.000 tonnene som skal produseres og legges før veien åpner i 2019, sier asfaltdirektør Joar Caspersen.

Det har vært hektisk aktivitet den siste tiden og Caspersen er godt fornøyd med at ordinær produksjon ved den mobile asfaltfabrikken har startet.

- Det er jobbet meget godt og vi står nå ved en viktig milepæl i prosjektet. Vi viser her en enorm vilje til å lykkes. Jeg tar av meg hatten for den innsatsen som er lagt ned i prosjektet så langt, sier han.

25 personer i arbeid

NCC Industry har 25 personer i arbeid på prosjektet, som er det største asfaltprosjektet som er gjennomført i Norden.

- Vi har i prosjektet hatt et svært godt samarbeid med vår kunde og for å klare å holde den planlagte fremdriften er vi avhengige av at kunden legger til rette for fortløpende asfaltering ut over i anleggsperioden. Vi har en felles plan og jeg er overbevist om at vi skal kunne følge denne planen og i 2019 kunne være en stolt bidragsyter til E18-prosjektet Tvedestrand-Arendal, sier asfaltdirektør Joar Caspersen.

Til toppen