Mineralteknikk AS lanserer Rockster mobile slagknusere

Mineralteknikk AS lanserer Rockster mobile slagknusere

Gjenvinning innen bygg og anlegg er populært som aldri før. I dag er det vanligere og vanligere at tradisjonelle anleggsentreprenører har eget utstyr for å håndtere/gjenvinne returmasser.

  • vei
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

For bare få år siden ble store mengder asfalt og betong liggende på tipp uten at noen så verdien i gjenbruk av dette. I dag blir spesielt asfalt nedknust og siktet og har på nytt fått en verdi. En stor del av den resirkulerte asfalten blir tilsatt i produksjon av ny asfalt, mens egne fraksjoner som f.eks. 0-22mm kan benyttes som toppdekke på grusveier, gårdsplasser med mer da det har svært gode bindende egenskaper, og støver lite eller ingenting.

Solid leverandør

Nå lanserer Sandnes-firmaet Mineralteknikk AS et nytt fabrikat av denne typen utstyr på det norske markedet.

Merket det dreier seg om er Østerrikske Rockster (Kormann Rockster Recycler GmbH). Rockster har allerede produsert denne typen maskiner siden 2004, og har spesielt de senere årene bemerket seg tungt internasjonalt med flere patenter, priser og annerkjennelse. Blant de senere store ordrer er en bestilling på 12 maskiner fra den kinesiske stat for opprydding i flere store industriområder, knusing av elfenben under Eiffeltårnet og leveranse på 6 enheter til Sør-Afrika.

Kompakt design

Salgssjef i Mineralteknikk Peder Kvamme har stor tro på de nye produktene.

- Rockster har spesialisert seg på kompakt design, og maskin-rangen går over 3 slagknusermodeller fra R700S (19,3 tonn) til R1100S (34,5 tonn). I tillegg kan maskinene utstyres med demonterbar «hengesikt» og returtransportører for kjøring i «lukket krets» med retur av overstørrelse tilbake til knuser.

- Til tross for kompakt design kan Rockster skilte med svært gode produksjonskapasiteter, fra 150 – 450 t/h. Kompakt design med god produksjonskapasitet burde passe perfekt for norske forhold, sier Kvamme.

Disse maskinene står ikke tilbake ovenfor noen konkurrenter, heller tvert om. Knuserne er utviklet i Østerrike i ett område med lang erfaring innen denne typen utstyr, og her benyttes bare høykvalitetskomponenter fra Europeiske leverandører.

Hybrid under utvikling

Rockster driver i dag ett tett samarbeid med franske storentreprenøren Eurovia for å videreutvikle en full-hybrid modell. Eurovia har i dag to hybride maskiner under utprøving som allerede har vært i drift ett års tid. Det er noe usikkert når maskinene med hybrid drift kan tilbys til det norske markedet sier Kvamme, men håper og ha godt nytt utover i 2016. Frem til da leveres maskinene med full hydrostatisk drift (diesel-hydraulisk) med Volvo steg 4f motorer.

Samarbeid med Keestrack

Rockster har i mange år hatt ett utvidet samarbeid med den belgiske sikteverksprodusenten Keestrack. Dette innebærer blant annet at Rockster leverer hele Keestracks spekter av sikteverk i sine farger og med sin logo. Mineralteknikk kan dermed tilby ett bredt utvalg av velutprøvd mobilt knuse- og sikteutstyr.

Videre vekst

Mineralteknikk AS har hovedkontor i Sandnes, og leverer også stasjonære maskiner og utstyr for mineralhåndtering.

– Vi har investeringsvillige eiere som ønsker og legge til rette for videre vekst, avslutter Kvamme, som samtidig kan love flere spennende nyheter utover høsten.

VEGBYGGING/20. november 2018

Første synlige anleggsarbeid med ny E39

AF Gruppen er på vegne av Nye Veier i gang med arbeidene på strekningen Kristiansand vest – Mandal øst. Mandag 19. november 2018 om kvelden starter forarbeider. Fra onsdag 21. november blir det aktivitet i tilknytning til eksisterende E39, når anleggsmaskiner skal ta seg inn i veilinja for ny E39 fra området Døle bru i Mandal. Les hele saken

Til toppen