Londons nye kloakkanlegg blir billigere enn antatt

Londons nye kloakkanlegg blir billigere enn antatt

Britisk myndigheter har gitt selskapet Bazalgette Tunnel Ltd. rettigheter til å bygge byens nye kloakkanlegg. Avtalen sies å være to tredjedeler billigere enn tidligere estimert. Dette skriver Bloomberg på sine nettsider.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Uttalelsen kommer seks uker etter at Thames Water Utilities Ltd., englands største vann-selskap, valgte Bazalgette som foretrukket selskap for eierskap, finansiering, og bygging av prosjektet med en prislapp på over 50 milliarder, i følge Bloomberg.

Kloakkanlegget er på 25 kilometer og skal håndtere overvannsproblematikken i det eksisterende anlegget som ble bygget i 1858. Årlig slippes 39 millioner tonn med kloakk og annet forurenset vann ut i Thames. Anlegget skal bygges for å redusere disse utslippene og lede vannet til renseanlegg.

SMART CITY/12. juli 2018

Skal bidra til å gjøre byer energismarte

Den 6. juli annonserte EU at prosjektet +CityxChange er godkjent som “Smart City” fyrtårnsprosjekt. Powel er partner i prosjektet og skal bidra til at Trondheim som fyrtårnsby blir en energismart by. Prosjektet har en ramme på 20 millioner euro og teknologien skal demonstreres i inntil fem europeiske byer. Prosjektet ledes av NTNU. Les hele saken

Til toppen