LOG leverer LED-belysning fra Spania

LOG leverer LED-belysning fra Spania

LOG AS har nettopp skrevet kontrakt med det spanske selskapet Santa & Cole, et selskap med flere års erfaring innen LED-belysning. Selskapet har blant annet levert mesteparten av belysningen i millionbyen Barcelona. Nå ønsker LOGs avdeling LOG Utemiljø å levere produktene på det norske markedet.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

- Vi har nylig inngått avtale om å være Santa & Cole's representant i Norge for deres Urban sortiment, deriblant utendørsbelysning. Vi har foreløpig lite erfaring med utendørsbelysning, men vi kan med sikkerhet si at både i det europeiske og nord-amerikanske markedet baserer nesten alle nye, store utendørsprosjekter seg på LED-belysning. Vi er overbevist om at mesteparten av all gatebelysning på sikt vil bli erstattet med løsninger basert på LED, sier Gry Vilde Østensen i LOG.

Santa & Cole's portfolio byr på et stort utvalg belysningsprodukter som i utgangpunktet kan brukes overalt.

- Vi retter oss i hovedsak mot offentlige uterom som grøntområder og parker, samt industriområder og kontorbygg, fortsetter hun.

LED-belysning krever god planlegging

Hvordan jobber dere med kunder for å finne de beste løsningene?

- Vi jobber i tett samarbeid med Santa & Cole's store belysningsteam. Vi formidler plantegninger og kravspekk fra kunden hvorpå belysningsekspertene hos Santa & Cole setter opp forslag basert på dette. Det er blant annet viktig å avdekke hva som skal belyses, hvordan driften foregår, hvor stort område som skal dekkes og hva hensikten med belysningen er for å komme frem til et godt resultat, sier Vilde Østensen.

Hvordan skiller produktene til Santa & Cole seg fra andre leverandører av LED-belysning?

- Utviklingen av LED-teknologien har skjedd lynraskt de siste 10 årene - likevel har nå alle de største belysningsprodusentene tilgang på den samme teknologien og dermed er de i hovedsak designen, erfaringen og kunnskapen om lysplanlegging som skiller leverandørene. Her har Santa & Cole et stort fortinn. De har blant annet belyst hovedgaten i Barcelona, Paseo de Gracia, og har vunnet flere internasjonale priser for deres design. Santa & Cole's design er både er estetisk, fleksibel og funksjonell, avslutter hun.

ITS/14. november 2018

Oslopakke 3 legger bedre til rette for miljøvennlige reiser

– Oslopakke 3 er en videreføring av initiativene som førte til vedtak om innføring av bompengesystem rundt Oslo. Som i andre byer har bompengeinnkreving finansiert veg- og kollektivutbygging i Oslo. Dette vil nok prege arbeidet med Oslopakke 3 også rent teknisk. Les hele saken

HAVN/14. november 2018

Skal bygge havn for verdens første autonome skip

Yara Birkeland er verdens første autonome skip og skal erstatte 40 000 turer med vogntog per år, mellom Herøya og havnene i Brevik og Larvik. NRC Group, ved datterselskapet ALTi Bygg og Anlegg AS, vant nylig oppdraget om å bygge den nye terminalen for skipet. Den nye havnen er avgjørende for å kunne sette nullutslipps-skipet i drift. Oppdragsgiver er Yara Norge AS. Les hele saken

Til toppen