LOG leverer LED-belysning fra Spania

LOG leverer LED-belysning fra Spania

LOG AS har nettopp skrevet kontrakt med det spanske selskapet Santa & Cole, et selskap med flere års erfaring innen LED-belysning. Selskapet har blant annet levert mesteparten av belysningen i millionbyen Barcelona. Nå ønsker LOGs avdeling LOG Utemiljø å levere produktene på det norske markedet.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

- Vi har nylig inngått avtale om å være Santa & Cole's representant i Norge for deres Urban sortiment, deriblant utendørsbelysning. Vi har foreløpig lite erfaring med utendørsbelysning, men vi kan med sikkerhet si at både i det europeiske og nord-amerikanske markedet baserer nesten alle nye, store utendørsprosjekter seg på LED-belysning. Vi er overbevist om at mesteparten av all gatebelysning på sikt vil bli erstattet med løsninger basert på LED, sier Gry Vilde Østensen i LOG.

Santa & Cole's portfolio byr på et stort utvalg belysningsprodukter som i utgangpunktet kan brukes overalt.

- Vi retter oss i hovedsak mot offentlige uterom som grøntområder og parker, samt industriområder og kontorbygg, fortsetter hun.

LED-belysning krever god planlegging

Hvordan jobber dere med kunder for å finne de beste løsningene?

- Vi jobber i tett samarbeid med Santa & Cole's store belysningsteam. Vi formidler plantegninger og kravspekk fra kunden hvorpå belysningsekspertene hos Santa & Cole setter opp forslag basert på dette. Det er blant annet viktig å avdekke hva som skal belyses, hvordan driften foregår, hvor stort område som skal dekkes og hva hensikten med belysningen er for å komme frem til et godt resultat, sier Vilde Østensen.

Hvordan skiller produktene til Santa & Cole seg fra andre leverandører av LED-belysning?

- Utviklingen av LED-teknologien har skjedd lynraskt de siste 10 årene - likevel har nå alle de største belysningsprodusentene tilgang på den samme teknologien og dermed er de i hovedsak designen, erfaringen og kunnskapen om lysplanlegging som skiller leverandørene. Her har Santa & Cole et stort fortinn. De har blant annet belyst hovedgaten i Barcelona, Paseo de Gracia, og har vunnet flere internasjonale priser for deres design. Santa & Cole's design er både er estetisk, fleksibel og funksjonell, avslutter hun.

VANN/16. februar 2018

Vann vår usynlige ressurs

Vann er utgangspunktet for et sivilisert samfunn, men det glemmer vi. Et av de grunnleggende kravene i befolkningen er trygg drikkevannsforsyning slik at vi ikke utsettes for risiko. Men det er ingen selvfølge i fremtiden, forteller forsker Arve Heistad ved NMBU. Les hele saken

SAMFERDSELSPROSJEKTER/16. februar 2018

Kan gi halve befolkningen en grønnere bo- og transporthverdag

Ordførere og byråder fra de ni største byområdene kommer denne uken til Samferdselsdepartementet og Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Tema er de kommende forhandlingene mellom staten og byområdene om hvilke virkemidler og ressurser som skal inngå i byvekstavtalene. Målet for disse avtalene er bedre mobilitet og transportløsninger for innbyggerne, slik at veksten i persontransport tas med kollektivtransport, sykkel og gange. Les hele saken

Til toppen