Liten fare for kollaps i Skatestraumtunnelen

Liten fare for kollaps i Skatestraumtunnelen

Det er fremdeles ikke mulig å si noe om hvor stort skadeomfanget er inne i Skatestraumtunnelen i Bremanger, men det er liten fare for at den faller sammen.

  • vei
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

40 meter fjell over ulykkesstedet

Torsdag formiddag trillet tilhengeren i en tankbil inn i fjellveggen i Skatestraumtunnelen, som er en undersjøisk tunnel på fylkesveg 616 i Bremanger i Sogn og Fjordane.

- Hvor store skadene er, vet vi ikke før våre fagfolk har undersøkt tunnelen. Det er likevel ingen grunn til å tro at tunnelen vil falle sammen- På stedet der tankvognen brenner er det minimum 40 meter fjell over, sier fungerende avdelingsdirektør i Sogn og Fjordane, Margot Aase Åsebø.

Usikkert når tunnelen vil åpne

Åsebø kan ikke si noe om når det er mulig å åpne Skatestraumtunnelen igjen.

- Dette er avhengig av skadeomfanget, og det er for tidlig å si noe om dette. Vi må vente å se til vi har fått oversikt, noe som ikke kan skje før våre folk kan gå inn i tunnelen for å se på skadene, forteller Åsebø.

Mens Skatestraumtunnelen er stengt må trafikantene benytte seg av omkjøringen via ferjesambandet fylkesvei 616 Oldeide-Måløy og fylkesvei 614 Isane-Stårheim.

Det blir også vurdert om det er nødvendig å sette inn ferjer på det nedlagte sambandet på Smørehamn-Kjelkenes.

Stårheim-Isane går kontinuerlig inntil det ikke er kø, dette gjelder foreløpig i dag og fredag. Måløy-Oldeide går etter ordinær rute.

Tilsyn og inspeksjoner

Skatestraumtunnelen åpnet 12. juli 2002. Gjennomsnittstrafikken i tunnelen var i 2014 på 407 biler i døgnet. Siden åpningen har tunnelen hatt følgende tilsyn og inspeksjoner:

  • Tunnelinspeksjon - 07.05.2014
  • Branntilsyn - øving - 06.05.2014
  • . Termografikontroll – 29.05.2013
  • Branntilsyn – Øving - 24.07.2012
  • Tunnelinspeksjon - 10.06.2011
  • Termografikontroll – 04.12.2008
  • Brannøving med flere av blålysetatene – 04.06.2008

Det er ikke avdekket farlige mangler i tunnelen ved noen av inspeksjonene.

TUNNEL/23. januar 2019

Verdens lengste og dypeste tunnel

– Dette blir verdens lengste og dypeste tunnel, og det tar nok en tid før denne rekorden blir slått også. Foreløpig er den budsjettert til 16,8 milliarder kroner, og den vil redusere reisetiden mellom Bergen og Stavanger med hele 40 minutter. Det er et formidabelt prosjekt vi snakker om. Les hele saken

Til toppen