Limtrebru kollapset over nye E6

Limtrebru kollapset over nye E6

Ei limtrebru har kollapset over nye E6 sør for Sjoa i Gudbrandsdalen. En lastbil befant seg på brua da den kollapset. Sjåføren ble skadet og er brakt til sykehus. Politi og ansvarlige myndigheter er på plass ved skadestedet.

  • vei
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Moelven Limtre AS har montert og levert brua til hovedentreprenøren Implenia Aurstad høsten 2015. Brua er prosjektert og dimensjonert av en rådgiver som er engasjert av Statens vegvesen.

- Først og fremst er vi svært lei oss på vegne av lastebilsjåføren, og samtidig glad for at ingen andre er skadet. Det er for tidlig å spekulere i hva som er årsaken til at brua kollapset. Men vi regner med at det nedsettes gransking av saken umiddelbart, sier direktør Rune Abrahamsen i Moelven Limtre AS.

Brua går over ny E6 som er under bygging.

- Dette påvirker derfor ikke vanlig trafikk, sier Abrahamsen.

Abrahamsen presiserer at Moelven Limtre har levert bruer til Statens vegvesen i over 20 år, og det er derfor ingen grunn til å stille spørsmålstegn ved at det kan være problemer i limtrekonstruksjonene i slike bruer.

- Men som sagt vil granskingen kunne avdekke hva som kan ha vært årsaken til kollapsen i denne brua, sier Abrahamsen.

Eksperter fra byggherren Statens vegvesen og representanter fra entreprenør er nå tilstede på skadestedet.

- Jeg er på tur opp til skadestedet i kveld, sier Abrahamsen.

SMART CITY/12. juli 2018

Skal bidra til å gjøre byer energismarte

Den 6. juli annonserte EU at prosjektet +CityxChange er godkjent som “Smart City” fyrtårnsprosjekt. Powel er partner i prosjektet og skal bidra til at Trondheim som fyrtårnsby blir en energismart by. Prosjektet har en ramme på 20 millioner euro og teknologien skal demonstreres i inntil fem europeiske byer. Prosjektet ledes av NTNU. Les hele saken

Til toppen