Limtrebru kollapset over nye E6

Limtrebru kollapset over nye E6

Ei limtrebru har kollapset over nye E6 sør for Sjoa i Gudbrandsdalen. En lastbil befant seg på brua da den kollapset. Sjåføren ble skadet og er brakt til sykehus. Politi og ansvarlige myndigheter er på plass ved skadestedet.

  • vei
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Moelven Limtre AS har montert og levert brua til hovedentreprenøren Implenia Aurstad høsten 2015. Brua er prosjektert og dimensjonert av en rådgiver som er engasjert av Statens vegvesen.

- Først og fremst er vi svært lei oss på vegne av lastebilsjåføren, og samtidig glad for at ingen andre er skadet. Det er for tidlig å spekulere i hva som er årsaken til at brua kollapset. Men vi regner med at det nedsettes gransking av saken umiddelbart, sier direktør Rune Abrahamsen i Moelven Limtre AS.

Brua går over ny E6 som er under bygging.

- Dette påvirker derfor ikke vanlig trafikk, sier Abrahamsen.

Abrahamsen presiserer at Moelven Limtre har levert bruer til Statens vegvesen i over 20 år, og det er derfor ingen grunn til å stille spørsmålstegn ved at det kan være problemer i limtrekonstruksjonene i slike bruer.

- Men som sagt vil granskingen kunne avdekke hva som kan ha vært årsaken til kollapsen i denne brua, sier Abrahamsen.

Eksperter fra byggherren Statens vegvesen og representanter fra entreprenør er nå tilstede på skadestedet.

- Jeg er på tur opp til skadestedet i kveld, sier Abrahamsen.

LUFTHAVN/ 8. november 2018

Kontrakten for Tromsø lufthavns nye terminalprosjekt er signert

– Nå er det offisielt, nå begynner arbeidet med å skape en ny arktisk hub som han bidra til økt vekst i hele regionen,» Sier Eskild Andersen. «Prosjektet har høy prioritet da trafikkveksten i nord forventes å fortsette, og vi gleder oss til å kunne få bedre kapasitet og fasiliteter i Tromsø. sier Thorgeir Landevaag, divisjonsdirektør i Avinor. Les hele saken

Til toppen