Flere enn 10 000 bruker nå Engcons styresystem DC2.
Flere enn 10 000 bruker nå Engcons styresystem DC2. (Foto: Engcon)

Leverte ved årsskiftet nr. 10 000 av sitt proporsjonale styresystem

Engcon, som er verdensledende på tiltrotatorer for gravemaskiner 1,5 – 33 tonn, leverte ved årsskiftet nr. 10 000 av sitt proporsjonale styresystem DC2. Styresystemet er et av markedets smarteste styresystemer med en rekke funksjoner, blant annet mulighet for fjernsupport via mobilnettet.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Nylig leverte Engcon enhet nr. 10 000 av styresystemet DC2 fra fabrikken i Strömsund. Etterspørselen etter DC2 øker stadig, noe som ikke overrasker Roberth Jonsson, plassjef hos 10-årsjubilanten Microprop i Umeå, som utviklet DC2 på oppdrag av Engcon.

– DC2 er et av markedets smarteste systemer. I kombinasjon med håndtakene MIG2 kan DC2 styre proporsjonalt opptil 6 funksjoner samtidig. Man kan også koble til en rekke andre funksjoner, som styres on/off via knapper på håndtakene. Det er også mulig å utstyre DC2 med hjul-/beltestyring, i tillegg til at man kan styre bomsving eller bomknekk.

Fjernsupport via mobilnettet 

Et av de sterkeste kortene når det gjelder DC2, er imidlertid muligheten for fjernsupport via mobilnettet.

– Fjernsupport via mobilnettet er en unik funksjon som hjelper gravemaskineierne med å spare tid og penger. Supportteamet til Engcon eller deres forhandlere kan koble seg opp til styresystemet DC2, uansett hvor gravemaskinen befinner seg. Det sparer en for mye reise- og montørtid samt penger, sier Roberth Jonsson, og fortsetter:

– Entreprenørene er svært fornøyde med DC2, og Engcon opplever en stadig salgsøkning. Mange har brukt andre typer styresystemer av ren vane, men når de oppdager alle finessene, slik som fjernsupporten, går de over til DC2.

Per i dag vet ikke Engcon hvem som får styresystem nr. 10 000, siden produktene selges gjennom forhandlere. Men det vil følge med et tilbud sammen med sluttleveransen av enhet nr. 10 000, der sluttkunden vil få tilbud om å kontakte Engcon for å få en fin gave.

MILJØ/25. april 2019

Miljøfartsgrenser kommer og går

– Det er viktig å ha miljøfartsgrenser i tider der det produseres og virvles opp mye svevestøv. Det skjer spesielt om vinteren ved piggdekkbruk. Men også på vårparten, når veiene tørker opp, virvles  igjen mye veistøv opp, og da kan miljøfartsgrenser dempe denne prosessen. Les hele saken

Til toppen