Leverer sjøkabler for å styrke kraftnettet

Leverer sjøkabler for å styrke kraftnettet

Nexans leverer 170 kV PEX-sjøkabler som skal øke spenningskapasiteten over tre fjorder. Dette vil styrke kraftforsyningen til innbyggerne i hele Lofoten.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Oppgradering av dagens nettkapasitet

I en kontrakt til en verdi av 4,6 millioner euro har LofotKraft AS nok en gang valgt Nexans til å levere og installere 170 kV PEX-kabler som skal oppgradere dagens systemer i tre fjorder: Gimsøystraumen, Nappstraumen og Flakstadpollen, for å styrke kraftforsyningen til innbyggerne i hele Lofoten. Dette vil omfatte en oppgradering av dagens nettkapasitet fra 66 kV til 132 kV.

Lofotkraft AS vil oppgradere sjøkabler i alle de tre fjordene for å øke levetiden og løse problemer knyttet til utilstrekkelig overføringskapasitet. Nexans skal levere 170 kV PEX-kabler med skjøter, endetermineringer og reservekoblinger for reparasjoner.

Prosjektet starter i januar 2016, og sjøkablene er planlagt levert våren 2017 fra Nexans’ anlegg i Halden.

50 år lange samarbeidet

- Vi er glade for å arbeide med Lofotkraft AS igjen og fortsette det 50 år lange samarbeidet vårt. Oppgraderingen av dette nettet vil ikke bare øke kapasiteten, men det vil også øke redundansen og sikre kraftleveransen for innbyggerne i Lofoten, sier Tom Skattum, prosjektleder hos Nexans Norway.

Bjørn Harald Vian hos Lofotkraft AS legger til:

- Tildelingen er basert på en generell vurdering av kriteriene for tildeling: pris, prosjektutførelse, kvalitet og HSE. Det ble dessuten lagt stor vekt på Nexans' erfaring og ekspertise innenfor sjøkabler. I tillegg til at de er kostnadseffektive, har vi tidligere hatt god erfaring med Nexans med tanke på servicebetingelser, responstid og sertifiseringer.

Nexans Norway startet som Skandinaviske Kabel- og Gummifabriker i 1915. Gjennom alle disse årene har Gruppen levert mer enn 1500 sjøkabelprosjekter, som til sammen bidrar til over 50 prosent av verdens kraftoverføring.

VEG/22. mars 2019

SINTEF gjenoppliver Veglaboratoriet

SINTEF har bestemt seg for å satse mer på samferdsel i tiden som kommer, og har derfor «gjenopplivet» Veglaboratoriet sitt. Dette gjør de fordi de bevisst ønsker å utvikle «grønnere veier» og anleggsprosesser. De vil også påvirke folk til å velge en mer miljøvennlig transport. Les hele saken

Til toppen