Leverer over 200 ladeuttak til Stavanger
(Foto: DEFA)

Leverer over 200 ladeuttak til Stavanger

Andelen elbiler vokser stadig og myndighetene har som mål at det kun skal selges nullutslippsbiler i 2025. Stavanger er byen med størst vekst i antall elbiler, med en økningen på hele 50% i løpet av det siste året*. Siden infrastrukturen haltet, måtte det et reelt krafttak til fra Stavanger Parkering. Nå blir mer enn 200 nye ladeuttak satt opp i byen, fordelt på parkeringshus og gateparkering. Det er firmaet Miljø Elektro som står for installasjonen av alle ladestasjonene.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

– Vi er glade over å kunne gi Stavangerbeboerne en konstnadseffektiv, fremtidsrettet og skalerbar løsning. Det inkluderer sikre ladestasjoner fra DEFA, universalfundament fra Unimi som beskytter ved eventuelle påkjøringer, samt partnere med lang erfaring, sier Andreas Lundh, daglig leder hos Miljø Elektro.

I henhold til Stavanger kommunes forskrifter skal elbileiere kun betale halv parkeringsavgift. Alle ladestasjoner er koblet opp mot DEFAs administrasjonssystem CloudCharge. Elbileiere kan benytte betalingsappen Lade i Norge, som også gir oversikt over ledige ladeplasser. For å gjøre betaling enda enklere kan bilistene også bruke EasyPark-appen.

– Vår filosofi er at elbiler skal kunne lades der de er. Enten de er hjemme, på arbeidsplassen, i parkeringshus eller ved besøk på hotell. Det gir en god mulighet for å kunne lade på en sikker og kostnadseffektiv måte mens man er opptatt med annet. Vi er svært glade for å kunne legge til rette for lademuligheter for beboerne i Stavanger, sier Bård Klungseth – konsernsjef i DEFA.

 

*Kilde, Norsk Elbilforenings undersøkelse

VEG/22. mars 2019

SINTEF gjenoppliver Veglaboratoriet

SINTEF har bestemt seg for å satse mer på samferdsel i tiden som kommer, og har derfor «gjenopplivet» Veglaboratoriet sitt. Dette gjør de fordi de bevisst ønsker å utvikle «grønnere veier» og anleggsprosesser. De vil også påvirke folk til å velge en mer miljøvennlig transport. Les hele saken

Til toppen