LED-lys reduserer antall trafikkuhell

LED-lys reduserer antall trafikkuhell

Samarbeidet mellom ÅF Lighting og Statens vegvesen førte til scenografiske belysningsløsninger langs E6. Målet var å bryte motorveiens monotoni og redusere antall trafikkuhell.

  • vei
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

[img id="1"]

Spektakulær og funksjonell belysning

E6 er en av de lengste motorveiene i Norge. Den strekker seg fra Trelleborg i Sverige fram til Kirkenes i Nord-Norge. ÅF Lighting, et svensk teknisk konsulentselskap, har siden 2008 vært ansvarlig for å skape både funksjonelle og spektakulære belysningsløsninger mellom Gardermoen og Biri i Norge.

Strandlykkja - uforglemmelig lysopplevelse

Strandlykkja er foreløpig det mest spektakulære prosjektet på E6. Omlag 70 km nord fra Oslo står 19 massive, 12 meter høye trestolper som skiller seg ut i landskapet. En dynamisk pallet av skiftende nordlysfarger møter bilister som passerer stolpene ved rasteplassen på kveldstid. Prosjektet gir en spennende og uforglemmelig lysopplevelse.

[img id="2"]

Mindre lysforurensing

PULS er ÅF Lighting sitt konsept som ble utviklet for motoveien E6. Begrepet PULS brukes i denne sammenheng for synliggjøre ulike rytmer, frekfenser, ulike grader av stimuli og ulike geometriske forløp. I konseptet ble det lagt vekt på at belysningen ikke skulle skape lysforurensing.

 

LUFTHAVN/ 8. november 2018

Kontrakten for Tromsø lufthavns nye terminalprosjekt er signert

– Nå er det offisielt, nå begynner arbeidet med å skape en ny arktisk hub som han bidra til økt vekst i hele regionen,» Sier Eskild Andersen. «Prosjektet har høy prioritet da trafikkveksten i nord forventes å fortsette, og vi gleder oss til å kunne få bedre kapasitet og fasiliteter i Tromsø. sier Thorgeir Landevaag, divisjonsdirektør i Avinor. Les hele saken

Til toppen