LED-lys reduserer antall trafikkuhell

LED-lys reduserer antall trafikkuhell

Samarbeidet mellom ÅF Lighting og Statens vegvesen førte til scenografiske belysningsløsninger langs E6. Målet var å bryte motorveiens monotoni og redusere antall trafikkuhell.

  • vei
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

[img id="1"]

Spektakulær og funksjonell belysning

E6 er en av de lengste motorveiene i Norge. Den strekker seg fra Trelleborg i Sverige fram til Kirkenes i Nord-Norge. ÅF Lighting, et svensk teknisk konsulentselskap, har siden 2008 vært ansvarlig for å skape både funksjonelle og spektakulære belysningsløsninger mellom Gardermoen og Biri i Norge.

Strandlykkja - uforglemmelig lysopplevelse

Strandlykkja er foreløpig det mest spektakulære prosjektet på E6. Omlag 70 km nord fra Oslo står 19 massive, 12 meter høye trestolper som skiller seg ut i landskapet. En dynamisk pallet av skiftende nordlysfarger møter bilister som passerer stolpene ved rasteplassen på kveldstid. Prosjektet gir en spennende og uforglemmelig lysopplevelse.

[img id="2"]

Mindre lysforurensing

PULS er ÅF Lighting sitt konsept som ble utviklet for motoveien E6. Begrepet PULS brukes i denne sammenheng for synliggjøre ulike rytmer, frekfenser, ulike grader av stimuli og ulike geometriske forløp. I konseptet ble det lagt vekt på at belysningen ikke skulle skape lysforurensing.

 

TEKNOLOGI/20. februar 2018

Bygger tidsmaskin for å redusere forsinkelser i kollektivtrafikken

Stavanger-området er noe mindre snørikt enn andre deler av landet i disse dager, men forsinkelser i kollektivtrafikken har også rogalendingene kjennskap til. Mobilitetsleverandøren Kolumbus har nå gått grundig til verks for å komme forsinkelser og kundeklager til livs. Les hele saken

JERNBANE/20. februar 2018

Bedre transporttilbud i fremtidens jernbanesystem

- Regjeringen satser stort på å styrke jernbanen. Jernbanebudsjettet er i 2018 over 50 prosent høyere enn i 2013. I Nasjonal transportplan 2018-29 legges det opp til fortsatt høy vekst og store ambisjoner om å utvikle jernbanen som attraktiv transportløsning inn i fremtiden. Mitt mål i NTP-perioden er at vi passerer over 100 millioner reisende med jernbanen. Da må vi få både økt avgangsfrekvens, større kapasitet på togmateriell og en bedre infrastruktur, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Les hele saken

Til toppen