Kystreisen 2016 er i gang

Kystreisen 2016 er i gang

På sin første dag av kystreisen sin fra sør til nord i landet, ble statsråd Ketil Solvik-Olsen tatt med på en tenkt oljevernaksjon av Kystverkets beredskapspersonell.

  • havn
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Etter å ha blitt satt i land av losdirektør Erik Freberg Blom, fikk statsråd Ketil Solvik-Olsen og hans følge en grundig innføring i en oljevernaksjons ulike stadier.

I dag kastet samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen loss fra Oslo havn og dro med sideportskipet Lysvik Seaways til Moss og videre derfra til Horten, Strømstad og Sandefjord. I morgen starter dagen med et losoppdrag gjennom Brevikstrømmen i Telemark, før ferden går videre til Brevik sjøtrafikksentral og videre nedover Sørlandskysten.

Her finner du video fra Ketil Solvik-Olsens første dag av Kystreise 2016.

[youtube id="QCBsluplEBw"]

Seniorrådgiver Rune Bergstrøm i Kystverket startet med å gi en innføring i HMS-regler, dermed måtte statsråden og hans følge tre inn i hvite kjeledresser, få hjelmer, vernebriller og annet tilbehør. Nå skulle det samles opp olje og blåses bark på strender. Utstyr ble demonstrert, standardiserte containere med oljevernmateriell vist fram - før Solvik-Olsen fikk prøve seg på et ekte oljeutslipp inne i Det nasjonale senteret for testing av oljevernutstyr.

Til toppen