Klimatoget underveis til Paris

Klimatoget underveis til Paris

Klokken 11.25 torsdag gikk "Klimatoget" fra Oslo. 160 engasjerte passasjerer reiser med tog til Paris for å følge klimaforhandlingene på nært hold. NSB stilte med ekstratog til Gøteborg.

  • bane
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

-NSB kjører dette toget fordi vi ønsker å markere oss som en del av løsningen for klimautfordringen og fordi vi ønsker å støtte opp om klimaforkjemperne som skal til Paris og delta på aktiviteter i tilknytning til FNs store klimakonferanse, sier NSBs miljøsjef Margrethe Sagevik.

[img id="1"]

Turen kjøres i samarbeid med bland andre Naturvernforbundet, Klimaalliansen, Miljøagentene og Besteforeldrenes klimaaksjon.

Markeringer og taler

Før avgang fra Oslo S var det markeringer og taler der organisasjonene la vekt på hvor viktig det nå er at det oppnås resultater i klimapolitikken. Klima- og miljøminister Tone Sundtoft (H) sa at klimapolitikken er høyt på regjeringens dagsorden og at hun forsto organisasjonenes utålmodighet på området. Sundtoft inviterte til videre dialog om klimaspørsmålene også etter Paris-møtet.

– God togtur sørover og nyt turen, sa miljøvernministeren.

Vil ha bedre forbindelser

[img id="2"]

Fagsjef i Naturvernforbundet Holger Schlaupitz tar samtidig til orde for å bedre togforbindelsene fra Norge til Europa. I et brev til Samferdselsministeren foreslår Naturvernforbundet og de andre organisasjonene at det legges opp til å minst komme opp det nivået vi hadde inntil 2004 da det ble slutt på direkte tog mellom Oslo og København.

– Et første steg bør være å få laget en felles ruteinfomasjonsdatabse for togreiser i Norden, sier Schlaupitz. Blant forslagene er også gjenoppretting av nattoget til København og å arbeide for bedre forbindelser videre sørover.

BANE/17. juli 2018

Flere avganger og bedre mobildekning på Østfoldbanen

– Vi har full forståelse for pendlernes frustrasjon over overfylte tog på mange av avgangene på Østfoldbanen. Derfor har hele jernbanefamilien satt seg ned for å bedre situasjonen. Store investeringer i ny infrastruktur vil gi et betydelig forbedring i tilbudet om noen år, men vi igangsetter nå også tiltak som raskere vil bidra til å lette presset på lokaltogene og som gir et bedre tilbud i rushtiden, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Les hele saken

Til toppen