Kjørte 2 383 km på et døgn med elektrisk bil

Kjørte 2 383 km på et døgn med elektrisk bil

De to norske hydrogenpionerene Marius Bornstein og Arnt-Gøran Hartvig har kjørt 2 383 kilometer på 24 timer i en hydrogenelektrisk bil.

  • vei
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Positivt for hydrogenteknologien

Rekorden ble satt i Tyskland, mellom de to byene Hamburg og Berlin.

Kjøreturen foregikk på både motorvei og bygater under normale trafikkforhold.

På turen tok de seg tid til syv små pauser på 10 minutter hver, inkludert fylling av bilen.

Gjennomsnittshastigheten ble målt til rett under 100 km/t.

Målet med turen var å vise at en hydrogenelektrisk bil fungerer fullverdig under forhold som kan sammenlignes med det som er normalt for andre type biler.

De fikk bekreftet at en den klarer seg meget bra under varierende kjøreforhold og med normal tilgang til hydrogenstasjoner.

- Resultatet av forsøket var meget positivt for hydrogenteknologien, sier Bornstein.

Når hydrogen blandes med oksygen får man strøm som driver bilen fremover og utslippet består kun av litt ufarlig vanndamp.

Bilen som ble brukt, en Hyundai ix35 Fuel Cell, yter 136 hk/100kw og har en toppfart på 160 km/t.

Rekkevidden på en tank oppgis av fabrikken til å være opp til 600 km, selv om Bornstein og Hartvig ved en tidligere anledning har kjørt Oslo-København-Malmø på en tank, en distanse på 700 kilometer.

Se reportasje fra turen gjort med GoPro kamera.

JERNBANE/ 9. november 2018

Tallet på togreiser fortsetter å øke

NSB melder at veksten i persontrafikken fortsetter. Etter årets første åtte måneder hadde NSB 8,1 prosent flere passasjerer enn i samme periode i fjor. -At veksten fortsetter år etter år er svært gledelig, sier konserndirektør i NSB persontog, Arne Fosen. Les hele saken

LUFTHAVN/ 8. november 2018

Kontrakten for Tromsø lufthavns nye terminalprosjekt er signert

– Nå er det offisielt, nå begynner arbeidet med å skape en ny arktisk hub som han bidra til økt vekst i hele regionen,» Sier Eskild Andersen. «Prosjektet har høy prioritet da trafikkveksten i nord forventes å fortsette, og vi gleder oss til å kunne få bedre kapasitet og fasiliteter i Tromsø. sier Thorgeir Landevaag, divisjonsdirektør i Avinor. Les hele saken

SKRED/ 8. november 2018

Skredsikringsprosjekt på E136 offisielt opna

– Det skal vere trygt å ferdast på norske vegar. Difor har denne regjeringa satsa mykje på skredsikring i djupe dalar og langs bratte fjell. E136 gjennom Romsdalen er ei særs viktig transportåre med mykje tungtransport. Med skredsikringa ved Horgheim, sørger vi no for betre framkome og trafikktryggleik for bilistane på denne strekninga, seier samferdselsminister Jon Georg Dale. Les hele saken

Til toppen