Kåret til verdens ledende vannselskap

Kåret til verdens ledende vannselskap

Det spanske selskapet Acciona Agua ble av den internasjonale vann-bransjen kåret til verdens ledende vannselskap under prisutdelingen i Madrid forrige uke.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Acciona, som i Norge deltar i byggingen av Follo-banen, jobber også med vannprosjekter over hele verden. I begrunnelsen for prisen trekkes spesilet Accions prosjekt i Manila på Fillipinene frem. Her skal selskapet designe, bygge og drifte et anlegg som skal sørge for trygt drikkevann til over seks millioner mennesker.

Over 14.000 bransjefolk fra hele verden

Acciona har i tillegg i løpet av 2016 vunnet kontrakten for det første store avsaltingsanlegget i Qatar som benytter seg av omvendt osmose, og har utviklet et avansert system for automatisert og fjernstyrt fordeling av vann til over 5,3 millioner mennesker i Marokko.

Over 14.000 bransjefolk fra hele verden deltok i avstemningen til prisen, som deles ut av bransjemagasinet Global Water Intelligence til det selskapet som har gjort seg mest bemerket for sitt bidrag til vann- og avløpsbransjen internasjonalt.

MILJØ/25. april 2019

Miljøfartsgrenser kommer og går

– Det er viktig å ha miljøfartsgrenser i tider der det produseres og virvles opp mye svevestøv. Det skjer spesielt om vinteren ved piggdekkbruk. Men også på vårparten, når veiene tørker opp, virvles  igjen mye veistøv opp, og da kan miljøfartsgrenser dempe denne prosessen. Les hele saken

Til toppen