Mats-Erik Wiktorsson, Kvalitetssjef i Engcon Group og Håkan Näsström, testansvarlig hos Engcon.
Mats-Erik Wiktorsson, Kvalitetssjef i Engcon Group og Håkan Näsström, testansvarlig hos Engcon. (Bilde: Engcon)

Investerer millioner i nye testanlegg – skal gi økt kvalitet og sikkerhet

Engcon, verdensledende produsent av tiltrotatorer for gravemaskiner, har intensivert kvalitetsarbeidet de siste årene. Som neste skritt i dette arbeidet investerer Engcon nå millioner av kroner i to automatiske testanlegg på fabrikken i Strömsund, der de vil kjøre alle tiltrotatorer gjennom harde tester før de leverer til kundene.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Utviklingen av de nye teststasjonene er et samarbeid mellom Engcon og selskapene Electrum i Umeå, som har utviklet dataprogrammet for testkjøringen, og Specma, som har levert alle hydrauliske komponenter.

– Vi tester alle tiltrotatorene, og i dette nye automatiske testanlegget kan vi kjøre samme type testprosedyre uten å være personavhengige. Det er en styrke, sier Håkan Näsström, testansvarlig hos Engcon.

Omfattende tester for økt kvalitet

Under testene kjøres alle funksjonene til det maksimale.
Under testene kjøres alle funksjonene til det maksimale. Foto: Engcon

Under testene kjøres alle funksjonene til det maksimale. Dette for å kontrollere at alle bevegelser skjer uten fare for klemskader. Dessuten belastes hydraulikken maksimalt for å oppdage eventuelle lekkasjer. Også styrestrøm og tilleggsfunksjoner testes.

– Alle testkjøringsdataene lagres i en database og kobles til tiltrotatoren som testes. Det gir oss unik kontroll og økt kvalitet med mulighet for detaljert oppfølging ved eventuelle avvik, sier Mats-Erik Wiktorsson, kvalitetssjef i Engcon Group.

Engcon er kvalitetssertifisert i henhold til ISO 9001:2015, som omfatter alt fra hvordan selskapet håndterer kundene, dokumentasjon, prosesser og oppfølging til ren produktkvalitet. I tillegg er Engcons virksomhet miljøsertifisert i henhold til standarden ISO 14001:2015.

– Sertifiseringene er viktige for vår troverdighet, og gjennom kvalitetsarbeidet øker vi effektiviteten og kvaliteten, noe som igjen øker kundens lønnsomhet, sier Mats-Erik Wiktorsson.

Til toppen