Inspecta utvider med droneinspeksjon

Inspecta utvider med droneinspeksjon

Inspecta tilbyr nå sensor inspeksjon med drone. En nylig inngått samarbeidsavtale med Orbiton, som spesialiserer seg på industriell inspeksjon, vil gi nye data med sanntids luftopptak og fra ubemannede systemer.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Inspecta og Orbiton har inngått en gjensidig samarbeidsavtale med en hovedtyngde innenfor tjenestesegmentene teknisk tilstand, samt sertifisering.

- Vi ser en endring i markedet og flere har forventninger til ny teknologi innenfor industrisegmentet. For Inspecta er det viktig at vi følger denne utviklingen, og nå kan gi våre kunder nye og flere muligheter, sier salg og markeds direktør i Inspecta, Gunnar Hilsen og legger til:

- Avtalen med Orbiton gir oss flere synergier. Vi unngår overlappende interesser ved at vi er ansvarlig for den tekniske delen og Orbiton bidrar med sin teknologi innenfor sensor inspeksjon. Kunden vil også få tilgang til et enda bedre teknisk underlag for det arbeidet som utføres.

Ubemannede systemer

Orbiton er ledende innenfor industriinspeksjon og fotoskanning vedbruk av RPAS (Remotely Piloted Aircraft Systems), såkalte «droner». Selskapet spesialiserer seg på industriell inspeksjon med små, ubemannede luftfartøyer.

- Vi gleder oss til å komme i gang med samarbeidet. Inspecta er et stort og spennende firma, som er fremadrettet og nytenkende. Orbiton og Inspecta har mange av de samme tankene, og har allerede planer om flere spennende prosjekter, sier teknisk direktør i Orbiton, Gonzalo Figueroa.

- Vi ser klare muligheter som kan utnyttes for å tilby kundene nye inspeksjonstjenester. Vi er sikre på at kombinasjonen av Inspectas kontaktnett og faglige tyngde og Orbitons teknologi og kunnskap innen "remote sensing" vil resultere i et godt samarbeid, som begge parter vil ha stor glede av, sier Figueroa.

HAVN/14. november 2018

Skal bygge havn for verdens første autonome skip

Yara Birkeland er verdens første autonome skip og skal erstatte 40 000 turer med vogntog per år, mellom Herøya og havnene i Brevik og Larvik. NRC Group, ved datterselskapet ALTi Bygg og Anlegg AS, vant nylig oppdraget om å bygge den nye terminalen for skipet. Den nye havnen er avgjørende for å kunne sette nullutslipps-skipet i drift. Oppdragsgiver er Yara Norge AS. Les hele saken

Til toppen