Implenia signerer infrastrukturprosjekt i Sverige

Implenia signerer infrastrukturprosjekt i Sverige

Implenia signerer kontrakt på SEK 2,1 milliarder for å bygge første infrastrukturdel av Stockholms nye omkjøringsvei "E4 Förbifart Stockholm".

  • vei
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Implenia har signert et større infrastrukturprosjekt i Sverige. Omkjøringsveien "E4 Förbifart Stockholm" skaper en ny nord-sør forbindelse i utkanten av hovedstaden. Av fire konkurrenter skal Implenia håndtere den første konstruksjonsdelen, parsellen FSE 403. Kontrakten ble signert i dag med byggherren Trafikverket. Kontrakten, som omfatter gjennomføring av prosjektet i tillegg til noe av planleggingen, er verdt ca. SEK 2,1 milliarder.

Dette er det første prosjektet Implenia har blitt tildelt i Sverige takket være oppkjøpet av Bilfinger Construction.
I tråd med selskapets "One Company" strategi, involverer prosjektet spesialister innen tunnel, grunnarbeider og veikonstruksjon under ledelse av "Global Projects". Denne enheten kombinerer konsernets tekniske og logistiske kapasiteter for å gjennomføre komplekse infrastrukturprosjekter.

E4 Förbifart Stockholm er en ny seksfelts motorvei med tre kjørefelt i to tunneler, som knytter Stockholm nord
og sør sammen fra Kungens Kurva i sør til Häggvik i nord. For å redusere påvirkning på sensitiv natur og kulturelle miljøer blir mer enn 18 av traseens 21 km lagt i tunneler ned mot 70 m dybde. Dette gjør det til en av de lengste veitunneler i urbane områder.

Trafikverket regner med å investere en samlet sum på SEK 27,6 milliarder i prosjektet. Kontrakten for FSE 403, som er en av seks store tunnelkontrakter i prosjektet, omfatter 7,2 km med tre kjørefelt i hovedtunnelen, to på- og avkjøringsramper, tre tilkomsttunneler, flere tverrtunneler, fire elektriske kraftverk og seks rampetilkoblinger. Anleggsarbeidene starter på FSE 403 i oktober 2015. Johannelundtunnelen vil bli åpnet for trafikk i 2026 etter en byggeperiode på omtrent seks år, etterfulgt av installasjoner osv.

Dette vellykkede oppkjøpet reflekterer Implenias gode markedsposisjon, og er en viktig milepæl på veien til å bli en av de ledende entreprenørene for komplekse infrastrukturprosjekter i Skandinavia. Med dette siste prosjektet har Implenia en ordrereserve med samlet verdi på ca. CHF 550 millioner i dette markedet siden starten av året.

HAVN/14. november 2018

Skal bygge havn for verdens første autonome skip

Yara Birkeland er verdens første autonome skip og skal erstatte 40 000 turer med vogntog per år, mellom Herøya og havnene i Brevik og Larvik. NRC Group, ved datterselskapet ALTi Bygg og Anlegg AS, vant nylig oppdraget om å bygge den nye terminalen for skipet. Den nye havnen er avgjørende for å kunne sette nullutslipps-skipet i drift. Oppdragsgiver er Yara Norge AS. Les hele saken

Til toppen