Hvem skal bygge Bøkfjordbrua ?

Hvem skal bygge Bøkfjordbrua ?

Altafirmaet HAK Entreprenør AS har levert det laveste tilbudet på bygging av Bøkfjordbrua på E105 i Sør-Varanger.

  • vei
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

[factbox id="1"]

Det var HAK som hadde det laveste tilbudet i den første anbudsrunden, men da valgte Statens vegvesen å avlyse konkurransen på grunn av mangler ved konkurransegrunnlaget.

De nye tilbudene kommer fra HAK Entreprenør AS og er på 116.871.605 kroner, mens Metrostar AS, HAG Anlegg AS har levert et tilbud på 118.747.250 kroner.

Vi er tilfreds med at pristilbudet er på det nivået vi forventet

- Vi hadde ønsket at det skulle være enda flere tilbydere. Men vi er tilfreds med at pristilbudet er på det nivået vi forventet. Etter å ha kvalitetssikret tilbudene, håper jeg at vi skal være i stand til å inngå kontrakt og komme i gang med byggearbeidet i løpet av kort tid, sier avdelingsdirektør Bjørg-Anita Joki i Statens vegvesen i Finnmark.

[img id="1"]

Bøkfjordbrua er en 284 meter lang buebru av stål, og skal bygges 200 meter nedenfor den eksisterende brua ved Elvenes. Brua skal etter planen være ferdig i 2017.

Brua over Bøkfjorden er en del av omleggingen og opprustingen av den ti kilometer lange strekningen mellom E6 ved Hesseng utenfor Kirkenes og den russiske riksgrensen på Storskog.

Les mer om hele prosjektet her.

HAVBRUK/19. februar 2018

Norge trenger Ocean Space Centre

Sintef Ocean har en i samarbeid med kunnskapsmiljøer og industrielle aktører utredet hvilke krav til fremtidig infrastruktur som må innfris for at Norge beholder posisjonen som internasjonalt ledende innen havromsteknologi. Målet er å etablerefremtidens marintekniske kunnskapssenter i Trondheim. Les hele saken

Til toppen