Helsinki flyplass best i Norden

Helsinki flyplass best i Norden

Helsinki flyplass ligger på en hederlig 15. plass av totalt 400 evaluerte flyplasser over hele verden i forbrukernettstedet Skytrax' siste rangering, "World's Best Airport 2016".

  • flyplass
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Resultatet bygger på svarene fra nærmere 13 millioner passasjerer. Helsinki ble dermed indirekte utpekt til Nord-Europas beste. Nærmeste svenske flyplass kom på 67. plass. Finnair flyr til ni av de ti fremste flyplassene. Singapore Changi Airport fikk flest stemmer. Det beste måltidet får du på Narita-flyplassen i Tokyo, som også har den reneste flyplassen - Haneda.

+27 500 til Asia via Helsinki

Hittil i år har 320 300 passasjerer valgt å fly den korteste veien til Asia via Helsinki flyplass. Det er 27 500 flere sammenlignet med februar i 2015. Hittil i år har trafikken økt mest til Singapore +20 %, Hong Kong +14,5 %, Kina +13,1 %, Japan +8,4 % og Thailand 7,3 % sammenlignet med samme periode i fjor. Flest passasjerer fløy til Thailand, Japan, Kina og Hong Kong. Det viser flyplasseieren Finavias offisielle statistikk for februar 2016.

Finnair til Guangzhou fire ganger i uken

Guangzhou - tidligere Kanton - har cirka fem millioner innbyggere. Byen ligger i området med ekstremt raskt vekst og økonomisk ekspansjon rundt Perleflodens delta i Kina. Til tross for alle moderne skyskrapere og kjøpesentre i denne dynamiske storbyen, finnes det et vell av kultur, underholdning og historie å oppleve. Finnair flyr nonstop fra Helsinki fire ganger i uken fra og med sommerrutetabellen 2016, med smidige forbindelser fra Oslo. Finnair flyr i dag nonstop fra Helsinki til følgende kinesiske byer: Beijing, Shanghai, Xian og Hong Kong

TUNNELREHABILITERING/21. februar 2019

Lieråsen tunnel rehabiliteres etter 50 år

–Tunnelen ble bygget i løpet av en 10 års periode, fra begynnelsen av 1960-tallet. Den ble åpnet i 1973. Siden da den gang har både regelverk og materiell som trafikkerer strekningen endret seg betydelig. Det er på høy tid med en rehabilitering. Les hele saken

Til toppen