«Harry Hole» på trikken i Oslo

«Harry Hole» på trikken i Oslo

Innspillingen av filmen om Jo Nesbøs kjente roman «Snømannen» er i gang for fullt, og torsdag 21. januar var Trikken med og hadde en sentral rolle.

  • bane
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Torsdag 21. januar var Sporveien med på en av filmlokasjonene til «Snømannen» i Oslo, der de bistod med trikkeførere og en SL95-trikk på strekningen i Dronning Eufemias gate.

Trikkeførere Jan Rustad og Kjell Biseth Johansson byttet på å kjøre frem og tilbake langs strekningen mens skuespillere og filmcrew gjorde opptak inne på trikken.

– Michael Fassbender, som spiller «Harry Hole», er en trivelig kar som gjør det meste selv, også prøvetagningene. Vi hilste blidt der jeg gikk frem og tilbake for å kjøre trikken de nødvendige hundremeterne i begge retninger, sier Rustad.

[img id="1"]

Ting tar tid med film

En filminnspilling går nødvendigvis ikke alltid etter planen når det kommer til tidsskjema. Trikken hadde fått beskjed om å være på plass klokken 11.00, mens produksjonsmannskapet dukket opp i 15-tiden. Opptakene ble avsluttet rundt 22.30.

– Det ble filmet en scene på kvelden, forteller trikkefører Kjell Johansson. Jeg tror vi kjørte strekningen i hvert fall 15 ganger. Jeg ble litt overrasket da vi etter å ha kjørt i ca 2 timer, ble fortalt at da var de så fornøyde at de skulle begynne å filme. Jeg trodde de filmet hver tur, for vi hadde kameraer rundt oss, og skuespillerne var med i trikken.

Takk til alle som bidro

Det er på sin plass å rette en stor takk til alle som sørget for at alt gikk som smurt. Det var mange som sammen stod for organisering av trikk, førere, spor og strøm.

– Vi fikk god hjelp fra fagledere, Trafikkledelsen og Infrastrukturenheten i Sporveien som sammen stod for drift og vedlikehold av trikk, spor og strøm. Vi hadde heller ikke klart oss uten Verkstedet - så vi var et godt team som sørget for at alt gikk som det skulle, forteller prosjektkontakt- og koordinator for Sporveien Geir Røer.

Han var også veldig fornøyd med samarbeidet med produksjonsmannskapet bak "Snømannen".

Det er planlagt at «Snømannen» skal komme på kinolerretet 13. oktober 2017.

FORNYBAR ENERGI/20. juli 2018

Sporveien åpner for egen strøm ved verkstedene

Microgrid er en åpning mot en ny verden i energiforsyning, der en virksomhet helt eller delvis kan driftes på egenprodusert strøm. Masterstudent Christian Olsen Rendall har undersøkt lønnsomheten i dette ved en installering på Ryen verksted. Les hele saken

JERNBANE/19. juli 2018

Ber Jernbanedirektoratet vurdere forbedringsmuligheter for Kongsvingerbanen

– Kongsvingerbanen spiller en viktig rolle for mange ulike deler av jernbanen nordøst for Oslo. For titusenvis av reisende er den primært en kjærkommen pendlerstrekning for stor-Oslo. Samtidig er den en viktig kobling for jernbanen mellom Norge og Sverige, hvor vi har sett stor trafikkvekst på persontogene mellom Oslo og Stockholm. Også næringslivet setter pris på strekningen, siden godstogene mellom Sør-Norge og Nord-Norge kjører på denne banen på sin tur via Sverige. Denne mangfoldige suksessen gjør at kapasiteten på jernbanestrekningen er i ferd med å bli sprengt. Derfor starter vi nå arbeidet med å se på løsninger for hvordan Kongsvingerbanen kan utvikles for å løse fremtidens transportbehov enda bedre, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Les hele saken

BANE/17. juli 2018

Flere avganger og bedre mobildekning på Østfoldbanen

– Vi har full forståelse for pendlernes frustrasjon over overfylte tog på mange av avgangene på Østfoldbanen. Derfor har hele jernbanefamilien satt seg ned for å bedre situasjonen. Store investeringer i ny infrastruktur vil gi et betydelig forbedring i tilbudet om noen år, men vi igangsetter nå også tiltak som raskere vil bidra til å lette presset på lokaltogene og som gir et bedre tilbud i rushtiden, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Les hele saken

Til toppen