«Harry Hole» på trikken i Oslo

«Harry Hole» på trikken i Oslo

Innspillingen av filmen om Jo Nesbøs kjente roman «Snømannen» er i gang for fullt, og torsdag 21. januar var Trikken med og hadde en sentral rolle.

  • bane
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Torsdag 21. januar var Sporveien med på en av filmlokasjonene til «Snømannen» i Oslo, der de bistod med trikkeførere og en SL95-trikk på strekningen i Dronning Eufemias gate.

Trikkeførere Jan Rustad og Kjell Biseth Johansson byttet på å kjøre frem og tilbake langs strekningen mens skuespillere og filmcrew gjorde opptak inne på trikken.

– Michael Fassbender, som spiller «Harry Hole», er en trivelig kar som gjør det meste selv, også prøvetagningene. Vi hilste blidt der jeg gikk frem og tilbake for å kjøre trikken de nødvendige hundremeterne i begge retninger, sier Rustad.

[img id="1"]

Ting tar tid med film

En filminnspilling går nødvendigvis ikke alltid etter planen når det kommer til tidsskjema. Trikken hadde fått beskjed om å være på plass klokken 11.00, mens produksjonsmannskapet dukket opp i 15-tiden. Opptakene ble avsluttet rundt 22.30.

– Det ble filmet en scene på kvelden, forteller trikkefører Kjell Johansson. Jeg tror vi kjørte strekningen i hvert fall 15 ganger. Jeg ble litt overrasket da vi etter å ha kjørt i ca 2 timer, ble fortalt at da var de så fornøyde at de skulle begynne å filme. Jeg trodde de filmet hver tur, for vi hadde kameraer rundt oss, og skuespillerne var med i trikken.

Takk til alle som bidro

Det er på sin plass å rette en stor takk til alle som sørget for at alt gikk som smurt. Det var mange som sammen stod for organisering av trikk, førere, spor og strøm.

– Vi fikk god hjelp fra fagledere, Trafikkledelsen og Infrastrukturenheten i Sporveien som sammen stod for drift og vedlikehold av trikk, spor og strøm. Vi hadde heller ikke klart oss uten Verkstedet - så vi var et godt team som sørget for at alt gikk som det skulle, forteller prosjektkontakt- og koordinator for Sporveien Geir Røer.

Han var også veldig fornøyd med samarbeidet med produksjonsmannskapet bak "Snømannen".

Det er planlagt at «Snømannen» skal komme på kinolerretet 13. oktober 2017.

VANN/16. februar 2018

Vann vår usynlige ressurs

Vann er utgangspunktet for et sivilisert samfunn, men det glemmer vi. Et av de grunnleggende kravene i befolkningen er trygg drikkevannsforsyning slik at vi ikke utsettes for risiko. Men det er ingen selvfølge i fremtiden, forteller forsker Arve Heistad ved NMBU. Les hele saken

SAMFERDSELSPROSJEKTER/16. februar 2018

Kan gi halve befolkningen en grønnere bo- og transporthverdag

Ordførere og byråder fra de ni største byområdene kommer denne uken til Samferdselsdepartementet og Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Tema er de kommende forhandlingene mellom staten og byområdene om hvilke virkemidler og ressurser som skal inngå i byvekstavtalene. Målet for disse avtalene er bedre mobilitet og transportløsninger for innbyggerne, slik at veksten i persontransport tas med kollektivtransport, sykkel og gange. Les hele saken

Til toppen