Har besluttet ti nye lufthavner for fjernstyrte tårn

Har besluttet ti nye lufthavner for fjernstyrte tårn

I fjor ble de første fem tårnene for fjernstyring besluttet – nå er de neste 10 valgt.

  • flyplass
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Avinor har tidligere besluttet å investere i fjernstyrt tårntjeneste for opptil 15 lufthavner, som skal driftes fra et tårnsenter lokalisert i Bodø. En videre satsing forventes å omfatte flere av Avinors lufthavner.

I april i fjor ble det varslet at de fem første tårnene som skal fjernstyres og overføres til Bodø, er tårnene ved lufthavnene Mehamn, Berlevåg, Røros, Røst og Hasvik.

Avinor har nå besluttet hvilke ti tårn som blir de neste. Disse er tårnene ved lufthavnene i: Namsos, Rørvik, Sogndal, Førde, Vardø, Svolvær, Molde, Haugesund, Bodø og Lakselv. Implementeringsrekkefølgen er ikke bestemt ennå.

- Tårnene er vurdert ut fra effekt for inntjening, gjennomførbarhet og investeringsbehov. Implementeringsrekkefølgen er ikke avgjort ennå, men planen er å ha alle de 15 tårnene i drift fra Bodø i 2020, forteller divisjonsdirektør Margrethe Snekkerbakken.

De ansatte får tilbud om å bli overført til tårnsenteret.

VANN/16. februar 2018

Vann vår usynlige ressurs

Vann er utgangspunktet for et sivilisert samfunn, men det glemmer vi. Et av de grunnleggende kravene i befolkningen er trygg drikkevannsforsyning slik at vi ikke utsettes for risiko. Men det er ingen selvfølge i fremtiden, forteller forsker Arve Heistad ved NMBU. Les hele saken

SAMFERDSELSPROSJEKTER/16. februar 2018

Kan gi halve befolkningen en grønnere bo- og transporthverdag

Ordførere og byråder fra de ni største byområdene kommer denne uken til Samferdselsdepartementet og Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Tema er de kommende forhandlingene mellom staten og byområdene om hvilke virkemidler og ressurser som skal inngå i byvekstavtalene. Målet for disse avtalene er bedre mobilitet og transportløsninger for innbyggerne, slik at veksten i persontransport tas med kollektivtransport, sykkel og gange. Les hele saken

Til toppen