ABBs nye oljefrie transformator for tog har virkningsgrad på 97 prosent og kan redusere energiforbruket med inntil ti prosent.
ABBs nye oljefrie transformator for tog har virkningsgrad på 97 prosent og kan redusere energiforbruket med inntil ti prosent. (Foto: ABB)

Forbedrer effektiviteten og sikkerheten i tog med banebrytende transformator

ABBs nye transformator RESIBLOC® Rail kan kutte energikostnader inntil ti prosent.

  • Tog
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Transformatorer som RESIBLOC® Rail leverer elektrisitet til essensielle funksjoner som fremdrift, lys, varme og ventilasjonssystemer, og signal og kommunikasjonssystemer på tog. ABBs innovative oljefrie RESIBLOC®-teknologi bruker epoksyisolasjon og glassfiber for maksimal mekanisk styrke. Transformatoren er rustet for arbeid under de tøffeste forhold, hjelper operatørene å opprettholde maksimal sikkerhet, samt er mer energi- og miljøeffektiv.

Den oljefrie transformatoren har en rekordhøy virkningsgrad på 97 prosent. Sammenlignet med tradisjonelle transformatorer, vil dette kunne kutte energikostnader med opptil 10 prosent.

Økt sikkerhet og redusert miljøbelastning

RESIBLOC®-teknologien ble opprinnelig utviklet for bruk i ekstreme forhold og for å øke sikkerheten gjennom å eliminere faren for brann. Siden lanseringen har teknologien funnet veien inn i applikasjoner som fartøy, olje- og gassinstallasjoner, gruver og andre krevende industrier. Dette er første gang RESIBLOC® finner veien inn i tog og jernbanetransport.

Energikostnadene kan kuttes med inntil ti prosent med ny transformatorteknologi for tog. Foto: ABB

Gjennom en adopsjon av RESIBLOC®-teknologien minimerer man også faren for oljesøl, reduserer vedlikeholdsbehovet og tilrettelegger for enklere resirkulering av transformatorens komponenter.

Bærekraftige mobilitetsløsninger

– Vi er utrolig stolte over å introdusere en ny type oljefrie fremdriftstransformator. Den setter ny standard for sikkerhet og effektivitet, sier Claudio Facchin, president for ABBs Power Grid divisjon.

– Dette er nok et godt eksempel på ABBs forpliktelse til å tilby bærekraftige mobilitetsløsninger som bidrar til å drive verden uten å konsumere den, fortsetter han.

ABB har vært ledende innen fremdriftstransformatorteknologi siden tidlig på 1900-tallet. Med transformatorer installert i over 40 000 enheter, kan man se tilbake på en lang historie med banebrytende løsninger som stadig har flyttet grenser for hva som er mulig.

VEGTEKNOLOGI/ 9. april 2019

Informasjon i sanntid om alle på veien

– Trafikksentral sør har informasjon i sanntid fra alle som har vår teknologi installert, og som befinner seg ute på veien. Dette letter informasjon til publikum, og gir en bedre produksjonsflyt og flåtestyring for alle som gjør en jobb ute på veien – både sommer og vinter. Les hele saken

TEKNOLOGI/ 9. april 2019

Nordmann testpilot for utvikling av teknologi

– Det er klart det var moro å bli spurt, og enda morsommere å være med på prosessen. Det var mye spennende som skjedde, og mye å sette seg inn i. Men resultatet ble veldig bra, og jeg synes jo at det er litt artig å ha vært med på utviklingen. Les hele saken

Til toppen