Flomlysmastene tas ned på natten denne uken

Flomlysmastene tas ned på natten denne uken

De fire flomlysmastene rundt Marienlyst friidrettsbane skal tas ned på natta allerede denne uken. Demonteringen vil skje ved hjelp av store kranbiler og foregå med vakter rundt et avsperret område.

  • vei
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

De to første mastene ut mot fv. 282 Bjørnstjerne Bjørnsons gate demonteres natt til onsdag 15. februar.

52 meter høye

De to siste mastene inn mot Drammensbadet og kunstisbanen tas ned natt til torsdag 16. februar.

Det er hovedsakelig av sikkerhetsgrunner, at de fire, 52 meter høye flomlysmastene tas ned på natta, når trafikken av biler, syklende og gående er på et minimum.

Arbeidene vil starte med tilrigging klokken 21.00 henholdsvis tirsdag og onsdag og pågå fram mot 06.00 dagen etter.

Sikkerhet først

Demonteringen vil skje ved hjelp av store kranbiler og foregå med vakter rundt et avsperret område. Fv 282 forbi Marienlyst blir stengt ved behov i kortere perioder når dette arbeidet foregår på natta.

De siste dagene har entreprenøren Isachsen Anlegg AS og byggherren Statens vegvesen gjort ferdig nødvendige arbeidsvarslinger og risikovurderinger før klarsignal til demontering er gitt.

48 tonn stål

Flomlysmastene er 55 år gamle og veier til sammen 48 tonn. De er produsert i Larvik og ble satt opp i Drammen i 1962.

Stålet fra mastene skal gjenbrukes, mens flomlysene blir fraktet til godkjent deponi og håndtert som spesialavfall.

VANN/16. februar 2018

Vann vår usynlige ressurs

Vann er utgangspunktet for et sivilisert samfunn, men det glemmer vi. Et av de grunnleggende kravene i befolkningen er trygg drikkevannsforsyning slik at vi ikke utsettes for risiko. Men det er ingen selvfølge i fremtiden, forteller forsker Arve Heistad ved NMBU. Les hele saken

SAMFERDSELSPROSJEKTER/16. februar 2018

Kan gi halve befolkningen en grønnere bo- og transporthverdag

Ordførere og byråder fra de ni største byområdene kommer denne uken til Samferdselsdepartementet og Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Tema er de kommende forhandlingene mellom staten og byområdene om hvilke virkemidler og ressurser som skal inngå i byvekstavtalene. Målet for disse avtalene er bedre mobilitet og transportløsninger for innbyggerne, slik at veksten i persontransport tas med kollektivtransport, sykkel og gange. Les hele saken

Til toppen