Firesafe skal brannsikre jernbanetunneler i Danmark

Firesafe skal brannsikre jernbanetunneler i Danmark

Nylig inngikk Firesafe en avtale på over 15 millioner kroner med en av Danmarks desidert største entreprenører. Det norskeide branssikringsselskapet har opnnådd en sterk posisjon i det danske markedet.

  • bane
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Statsforetaket Banedanmark skal bygge en nesten fire kilometer lang jernbanestrekning mellom Købehavn og byen Ringsted, og det danske entreprenørselskapet Per Aarsleff AS er totalentreprenør for milliardoppdraget. Norske Firesafe er valgt som underentreprenør med ansvar for brannsikring av to tunneler på jernbanestrekningen.

[factbox id="1"]

– Avtalen er banebrytende i ordets rette forstand. At en av Danmarks største entreprenører velger oss til å utføre brannsikringen viser at vi har oppnådd en sterk posisjon i det danske markedet, sier administerende direktør Morten Ameln.

Det skal bygges to tunneler på strekningen med en samlet lengde på nesten 1,5 kilometer. Begge tunnelene blir såkalte «cut and cover» -tunneler, som vil si at de bygges i åpne utgravninger på over 10 meters dybde og tett på eksisterende bygninger. Kontrakten omfatter brannsikring av nesten 40 000 kvadratmeter fordelt på tak og vegger.

Avtalen er ikke den første Firesafe inngår i Danmark. I 2011 fikk Firesafe oppdraget med å brannsikre strekningen Otto Bussevej i København. Arbeidet omfattet brannsikring av omtrent 2000 kvadratmeter.

- Det er svært positivt at vi nå styrker vår posisjon i Danmark. Vårt mål er å være blant de ledende fagmiljøene innen brann i Norden. Vi er allerede på god vei og er stolte av å bidra i utviklingen av det brannforebyggende arbeidet i samfunnet, avslutter Ameln.

SAMFERDSELSPROSJEKTER/21. februar 2018

Stor leveranse til Norges største samferdselsprosjekt

Den bærekraftige membranleverandøren Derbigum har levert 42.000 kvadratmeter vanntrykksmembran til 10 kulverter til Norges største og mest ambisiøse samferdselsprosjekt noensinne – nemlig ferjefri E39. Les hele saken

Til toppen