Fikk tilslaget på legging av 109 000 tonn asfalt

Fikk tilslaget på legging av 109 000 tonn asfalt

Lemminkäinen Norge fikk tilslaget på legging av 84 000 tonn asfalt i kommunene Sirdal, Gjesdal og Eigersund, og 25 000 tonn i kommunene Vinje og Odda.

  • vei
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

- Vi er veldig glade for å kunne informere om nye kontrakter for asfaltering i kommunene Sirdal, Gjesdal, Eigersund, Vinje og Odda. Vedlikehold av veinettet er viktig og må hele tiden jobbes med for å sikre en god standard og sikkerhet på veien. Det er vi stolte av å kunne bidra med, sier Åsbjørn Skrettingland, kunde- og salgsdirektør i Lemminkäinen Norge.

Vil bli ferdigstilt i løpet av 2017

Oppdragsgiver er Statens Vegvesens region sør, og strekningene som skal asfalteres er veinettet i Sirdal og vei over mot Haukeli.

- Arbeidene starter opp til sommeren og vil bli ferdigstilt i løpet av 2017, foruten noe asfaltering i Sirdal som vil bli gjennomført i 2018. Vi gleder oss til å komme i gang, sier Skrettingland.

Av hensyn til sikkerhet vil passerende trafikk bli dirigert av trafikkdirigenter i periodene asfalteringen pågår, og det vil bli nedsatt fartsgrense forbi anleggsområdet.

- Vi vil oppfordre alle trafikanter til å vise hensyn ved passering av anleggsområdene, følge skilting og anvisning fra trafikkdirigentene. På den måten kommer alle som arbeider på veien like hele hjem, som da de dro på jobb, sier Skrettingland.

SELVKJØRENDE/21. september 2018

Tester selvkjørende brøytebiler på Oslo lufthavn i vinter

Siden 2010 har Avinor hatt en visjon og et ønske om å automatisere vintervedlikehold. I mars ble autonom snørydding demonstrert på Fagernes lufthavn, og i vinter tar Avinor steget videre med testing av to selvkjørende brøytekjøretøy på Oslo lufthavn. Prosjektet er et av de første i verden der store maskiner skal kjøre autonomt, og sørge for å holde flyplassområder snøfrie. Les hele saken

TRIKK/21. september 2018

Anskaffelsen av nye trikker til Oslo fortsetter med full styrke

Oslo byfogdembete har gitt Sporveien fullt medhold og nekter Siemens innsyn i taushetsbelagt informasjon mellom Sporveien og leverandøren CAF. Siemens har med dette tapt saken som ble anlagt etter at selskapet ikke nådde opp i konkurransen om å få levere de nye trikkene til Oslo. Arbeidet med trikkeanskaffelsen kan dermed fortsette. Les hele saken

SAMFERDSEL/20. september 2018

Samferdselsminister Jon Georg Dale har fått sin habilitet vurdert

Samferdselsminister Jon Georg Dale bad kort tid etter at han blei utnemnd til samferdselsminister om å få sin habilitet vurdert knytt til behandling av visse saker innanfor elektronisk kommunikasjon og sjøtransporttenester. Bakgrunnen var relasjonane han har til Vidar Brein-Karlsen (Huawei Technologies Norway), Reynir Jóhannesson (Ice) og Arne Johan Dale (Havila Shipping). Lovavdelinga i Justis- og beredskapsdepartementet har no kome med sine vurderingar. Les hele saken

Til toppen