Ferjefri E39 inviterer til bransjetreff i Bergen. Illustrasjonen viser et konsept for hengebru på flytende fundament som er aktuelt for flere fjordkryssinger.
Ferjefri E39 inviterer til bransjetreff i Bergen. Illustrasjonen viser et konsept for hengebru på flytende fundament som er aktuelt for flere fjordkryssinger. (Illustrasjon: Baezeni / SVV)

Ferjefri E39: Ønsker å støtte opp om norsk industri og inviterer til bransjetreff

Ferjefri E39 er Norges største samferdselsprosjekt, og 11. juni avholder de bransjetreff for maritim sektor i Bergen.

  • ferjefri
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Der vil de presentere framdriftsplanene, forteller prosjektleder Kjersti Kvalheim Dunham i Statens vegvesen.

– Vi ønsker selvsagt å støtte opp om norsk industri og maritim verdiskapning og her er det store muligheter for å inngå spennende og langvarig samarbeid, sier hun.

Spesielt interessant for industri – og konsulentbransjen

Ferjefri E39 skal halvere reisetiden mellom Kristiansand og Trondheim og erstatte ferjer med nye marine konstruksjoner.

– På investeringsprosjekter har anleggsentreprenører tradisjonelt sett vært vår kontraktspart, og har gjennomført bygging av tunneler, veger og konstruksjoner. Vi har i mindre grad kjøpt varer direkte fra leverandører til den utførende parten. Siden Ferjefri E39 er et helt unikt prosjekt, ser vi på alternative løsninger for å sikre at vi får gjennomført prosjektene våre, forklarer Dunham.

Eksempelvis vil en flytebru til kryssing av Bjørnafjorden innebære en stor og kostbar leveranse av stålelementer. Vi ønsker derfor å gå i dialog med et marked som har god og lang erfaring med prosjektering av denne typen leveranser, sier hun.

Ønsker å knytte nye kontakter og undersøke muligheter for samarbeid

– Vi tror at bransjetreffet blir interessant både for industri som har erfaring fra offshore, stål, olje, gass, verft og rederier. Det blir spennende å knytte nye kontakter og undersøke mulighetene for å kunne inngå samarbeid med en bransje som har lang erfaring med marine konstruksjoner. På bransjetreffet vil de få ytterligere informasjon om forventet arbeidsvolum fremover slik at de kan begynne å planlegge et eventuelt samarbeid med oss, avslutter Kjersti Kvalheim Dunham.

Informasjon om program og påmelding finner du her.

DRONER/21. januar 2019

Norsk Dronesenter etablert

Helt på slutten av 2018 ble selskapet Norsk Dronesenter etablert. Selskapet har som målsetning å fasilitere for test og utprøving av dronesystemer i Norge og Europa. Utviklingen av dronesystemer holder en høy takt, men det finnes ikke mange egnede steder i Europa for test og utprøving. Les hele saken

BOMPENGER/18. januar 2019

Firepartiregjeringen: Skritt i riktig retning på bompenger

Samferdsel, bompenger og infrastruktur vies mye plass i den nye regjeringsplattformen for regjeringen utgått av Høyre, Venstre, Frp og Krf. -De signaliserer tiltak som kan få ned bompengebelastningen med om lag 1 milliard årlig. Men det gjenstår å se om folk vil merke noe til lavere bompenger i hverdagen sin, sier Stig Skjøstad, administrerende direktør i NAF. Les hele saken

VEG/17. januar 2019

Nye Veier får tre nye vegstrekningar

– Nye Veier vart etablert for å bygge vegar i Noreg på ein betre og meir effektiv måte slik at vi får meir veg for pengane. Selskapet har så langt levert gode resultat. Regjeringa ønsker no å gje selskapet ansvaret for å bygge ut tre nye vegstrekningar. Eg har stor tru på at Nye Veier vil bygge ut desse strekningane på ein rask og kostnadseffektiv måte, seier samferdselsminister Jon Georg Dale. Les hele saken

Til toppen