Ferjefri E39 inviterer til bransjetreff i Bergen. Illustrasjonen viser et konsept for hengebru på flytende fundament som er aktuelt for flere fjordkryssinger.
Ferjefri E39 inviterer til bransjetreff i Bergen. Illustrasjonen viser et konsept for hengebru på flytende fundament som er aktuelt for flere fjordkryssinger. (Illustrasjon: Baezeni / SVV)

Ferjefri E39: Ønsker å støtte opp om norsk industri og inviterer til bransjetreff

Ferjefri E39 er Norges største samferdselsprosjekt, og 11. juni avholder de bransjetreff for maritim sektor i Bergen.

  • ferjefri
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Der vil de presentere framdriftsplanene, forteller prosjektleder Kjersti Kvalheim Dunham i Statens vegvesen.

– Vi ønsker selvsagt å støtte opp om norsk industri og maritim verdiskapning og her er det store muligheter for å inngå spennende og langvarig samarbeid, sier hun.

Spesielt interessant for industri – og konsulentbransjen

Ferjefri E39 skal halvere reisetiden mellom Kristiansand og Trondheim og erstatte ferjer med nye marine konstruksjoner.

– På investeringsprosjekter har anleggsentreprenører tradisjonelt sett vært vår kontraktspart, og har gjennomført bygging av tunneler, veger og konstruksjoner. Vi har i mindre grad kjøpt varer direkte fra leverandører til den utførende parten. Siden Ferjefri E39 er et helt unikt prosjekt, ser vi på alternative løsninger for å sikre at vi får gjennomført prosjektene våre, forklarer Dunham.

Eksempelvis vil en flytebru til kryssing av Bjørnafjorden innebære en stor og kostbar leveranse av stålelementer. Vi ønsker derfor å gå i dialog med et marked som har god og lang erfaring med prosjektering av denne typen leveranser, sier hun.

Ønsker å knytte nye kontakter og undersøke muligheter for samarbeid

– Vi tror at bransjetreffet blir interessant både for industri som har erfaring fra offshore, stål, olje, gass, verft og rederier. Det blir spennende å knytte nye kontakter og undersøke mulighetene for å kunne inngå samarbeid med en bransje som har lang erfaring med marine konstruksjoner. På bransjetreffet vil de få ytterligere informasjon om forventet arbeidsvolum fremover slik at de kan begynne å planlegge et eventuelt samarbeid med oss, avslutter Kjersti Kvalheim Dunham.

Informasjon om program og påmelding finner du her.

VEGTEKNOLOGI/ 9. april 2019

Informasjon i sanntid om alle på veien

– Trafikksentral sør har informasjon i sanntid fra alle som har vår teknologi installert, og som befinner seg ute på veien. Dette letter informasjon til publikum, og gir en bedre produksjonsflyt og flåtestyring for alle som gjør en jobb ute på veien – både sommer og vinter. Les hele saken

TEKNOLOGI/ 9. april 2019

Nordmann testpilot for utvikling av teknologi

– Det er klart det var moro å bli spurt, og enda morsommere å være med på prosessen. Det var mye spennende som skjedde, og mye å sette seg inn i. Men resultatet ble veldig bra, og jeg synes jo at det er litt artig å ha vært med på utviklingen. Les hele saken

Til toppen