Erna Solberg åpner Enovakonferansen

Erna Solberg åpner Enovakonferansen

Statsminister Erna Solberg gjester Enovakonferansen i Trondheim. Tema for konferansen er hvordan nye energiløsninger kan bane vei for lavutslippssamfunnet.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

26. og 27. januar har Enova og administrerende direktør Nils Kristian Nakstad gleden av å invitere til femte utgave av Enovakonferansen. "Det grønne gullet". Nakstad mener konferansen er mer aktuell enn noen gang.

- På veien mot lavutslippssamfunnet skal Norge kutte klimagassutslipp samtidig som næringslivet må skape nye verdier. All verdiskaping er avhengig av energi, og framtidens verdiskaping må tuftes på energi som er ren. Da må vi sørge for at vi har rikelig tilgang på fornybar energi som vi utnytter best mulig, og at vi utvikler de løsningene vi trenger, men som ikke finnes i dag, sier Nakstad.

Da må vi sørge for at vi har rikelig tilgang på fornybar energi

Statsminister Erna Solberg er en av de som har vært opptatt av at Norge skal gjennom et grønt skifte og at vi må gripe de mulighetene det gir oss. Statsministeren holder åpningsinnlegget på konferansen.

Vi ser deltakelsen som en bekreftelse på hvor viktig denne utfordringen er

- Vi er glade for at vi for første gang kan ta imot en statsminister på Enovakonferansen. Vi ser deltakelsen som en bekreftelse på hvor viktig denne utfordringen er for både statsministeren, regjeringen og Norge, sier Nakstad.

Spennende navn

Olje- og energiminister Tord Lien deltar også. Det samme gjør tidligere EU-kommisær Connie Hedegaard som nå er leder for regjeringens ekspertutvalg for grønn konkurransekraft. Fra en av verdens største aluminiumsprodusenter, Alcoa, kommer direktør for miljø og bærekraft, Kevin L. McKnight.

Dette er konferansen for alle som ønsker å gå foran på veien mot lavutslippssamfunnet

- Flere spennende navn er klare, og flere vil komme på plass. Dette er konferansen for alle som ønsker å gå foran på veien mot lavutslippssamfunnet og bidra til at løsningene som er økologisk bærekraftige blir økonomisk levedyktige. Slik skaper vi livskraftig forandring, sier Nakstad.

HAVBRUK/19. februar 2018

Norge trenger Ocean Space Centre

Sintef Ocean har en i samarbeid med kunnskapsmiljøer og industrielle aktører utredet hvilke krav til fremtidig infrastruktur som må innfris for at Norge beholder posisjonen som internasjonalt ledende innen havromsteknologi. Målet er å etablerefremtidens marintekniske kunnskapssenter i Trondheim. Les hele saken

Til toppen