Det blir ingen streik blant Bane NOR-ansatte.
Det blir ingen streik blant Bane NOR-ansatte. (Foto: Olav Nordli)

Enighet om ny tariffavtale for ansatte i Bane NOR

Det blir ikke streik i Bane NOR. Mandag 26. februar møttes Spekter, LO og YS til mekling om nye tariffavtaler for LO og YS sine medarbeidere i Bane NOR. Litt etter klokken 17 tirsdag kunne mekler Mats Ruland endelig slå fast at det var oppnådd enighet.

  • bane
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

– Vi er glade for at vi kom til enighet og unngår streik. Forhandlingene har tatt tid og vært krevende, men nå gleder vi oss over at vi har fått til nye avtaler, sier konsernsjef Gorm Frimannslund.

Det ble først oppnådd enighet med YS-forbundet Delta litt før klokken 14 tirsdag, mens meklingen med LO Stat altså fortsatte fram til klokken 17.  LO Stat meklet på vegne av Norsk Jernbaneforbund og Norsk Lokomotivmannsforbund.

Fra Spekters side og YS er forslaget endelig vedtatt, mens LO har varslet at forslaget skal ut på uravstemning.

Enigheten betyr at det ikke blir streik og at alle tog går som normalt. 

Forhandlingene har både handlet om å etablere en ny tariffavtale etter overgangen til Bane NOR og å gjennomføre lønnsoppgjøret for 2017. Lønnsoppgjørene er på nivå med frontfaget.

Fra Jernbaneverket til Bane NOR

Den 1. januar 2017 ble etaten Jernbaneverket erstattet av statsforetaket Bane NOR.  Etter en rekke direkte forhandlingsmøter om ny tariffavtale mellom Bane NOR og fagforeningene, ble det gjennomført såkalte Fase 3-forhandlinger mellom Spekter og hovedsammenslutningene 10. og 11. januar 2018. Her ble det oppnådd enighet med Unio og SAN, men ikke med LO Stat og YS.

Mandag 26. februar møttes derfor partene til megling hos Riksmegleren. Etter at partene hadde sittet sammen i 31 timer ble det altså oppnådd enighet om en avtale.

 

DRONER/21. januar 2019

Norsk Dronesenter etablert

Helt på slutten av 2018 ble selskapet Norsk Dronesenter etablert. Selskapet har som målsetning å fasilitere for test og utprøving av dronesystemer i Norge og Europa. Utviklingen av dronesystemer holder en høy takt, men det finnes ikke mange egnede steder i Europa for test og utprøving. Les hele saken

BOMPENGER/18. januar 2019

Firepartiregjeringen: Skritt i riktig retning på bompenger

Samferdsel, bompenger og infrastruktur vies mye plass i den nye regjeringsplattformen for regjeringen utgått av Høyre, Venstre, Frp og Krf. -De signaliserer tiltak som kan få ned bompengebelastningen med om lag 1 milliard årlig. Men det gjenstår å se om folk vil merke noe til lavere bompenger i hverdagen sin, sier Stig Skjøstad, administrerende direktør i NAF. Les hele saken

VEG/17. januar 2019

Nye Veier får tre nye vegstrekningar

– Nye Veier vart etablert for å bygge vegar i Noreg på ein betre og meir effektiv måte slik at vi får meir veg for pengane. Selskapet har så langt levert gode resultat. Regjeringa ønsker no å gje selskapet ansvaret for å bygge ut tre nye vegstrekningar. Eg har stor tru på at Nye Veier vil bygge ut desse strekningane på ein rask og kostnadseffektiv måte, seier samferdselsminister Jon Georg Dale. Les hele saken

Til toppen