Det blir ingen streik blant Bane NOR-ansatte.
Det blir ingen streik blant Bane NOR-ansatte. (Foto: Olav Nordli)

Enighet om ny tariffavtale for ansatte i Bane NOR

Det blir ikke streik i Bane NOR. Mandag 26. februar møttes Spekter, LO og YS til mekling om nye tariffavtaler for LO og YS sine medarbeidere i Bane NOR. Litt etter klokken 17 tirsdag kunne mekler Mats Ruland endelig slå fast at det var oppnådd enighet.

  • bane
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

– Vi er glade for at vi kom til enighet og unngår streik. Forhandlingene har tatt tid og vært krevende, men nå gleder vi oss over at vi har fått til nye avtaler, sier konsernsjef Gorm Frimannslund.

Det ble først oppnådd enighet med YS-forbundet Delta litt før klokken 14 tirsdag, mens meklingen med LO Stat altså fortsatte fram til klokken 17.  LO Stat meklet på vegne av Norsk Jernbaneforbund og Norsk Lokomotivmannsforbund.

Fra Spekters side og YS er forslaget endelig vedtatt, mens LO har varslet at forslaget skal ut på uravstemning.

Enigheten betyr at det ikke blir streik og at alle tog går som normalt. 

Forhandlingene har både handlet om å etablere en ny tariffavtale etter overgangen til Bane NOR og å gjennomføre lønnsoppgjøret for 2017. Lønnsoppgjørene er på nivå med frontfaget.

Fra Jernbaneverket til Bane NOR

Den 1. januar 2017 ble etaten Jernbaneverket erstattet av statsforetaket Bane NOR.  Etter en rekke direkte forhandlingsmøter om ny tariffavtale mellom Bane NOR og fagforeningene, ble det gjennomført såkalte Fase 3-forhandlinger mellom Spekter og hovedsammenslutningene 10. og 11. januar 2018. Her ble det oppnådd enighet med Unio og SAN, men ikke med LO Stat og YS.

Mandag 26. februar møttes derfor partene til megling hos Riksmegleren. Etter at partene hadde sittet sammen i 31 timer ble det altså oppnådd enighet om en avtale.

 

VEGTEKNOLOGI/ 9. april 2019

Informasjon i sanntid om alle på veien

– Trafikksentral sør har informasjon i sanntid fra alle som har vår teknologi installert, og som befinner seg ute på veien. Dette letter informasjon til publikum, og gir en bedre produksjonsflyt og flåtestyring for alle som gjør en jobb ute på veien – både sommer og vinter. Les hele saken

TEKNOLOGI/ 9. april 2019

Nordmann testpilot for utvikling av teknologi

– Det er klart det var moro å bli spurt, og enda morsommere å være med på prosessen. Det var mye spennende som skjedde, og mye å sette seg inn i. Men resultatet ble veldig bra, og jeg synes jo at det er litt artig å ha vært med på utviklingen. Les hele saken

Til toppen