Enda en dødsulykke på kort tid

Enda en dødsulykke på kort tid

Statnett mottok i ettermiddag det tragiske budskapet om at en linjemontør fra Kroatia har omkommet i forbindelse med arbeid på kraftledningsprosjektet Namsos-Nedre Røssåga.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Ulykken skjedde i Hemnes kommune i Nordland.

- Vi har mottatt det sørgelige budskapet om at en ansatt hos en av våre underentreprenører har omkommet, sier konserndirektør Elisabeth Vardheim i Statnett.

- Dette er det andre dødsbudskapet vi mottar på kort tid, og en tung dag for Statnett. I dag er det tid for sorg, og våre tanker går nå til hans familie og arbeidskollegaer, sier Vardheim.

Ulykken skjedde i forbindelse med bruk av linjevogn på kraftledningen. Alt arbeid med bruk av linjevogner i alle våre prosjekter og i driften av våre kraftledninger er stanset.

Politi og arbeidstilsynet er varslet. Statnett vil bistå etterforskningen, i tillegg til å gjennomføre egen granskning, slik at vi får klarhet i hvorfor dette skjedde og kan unngå lignende hendelser i fremtiden.

– Det er for tidlig å si noe om årsaken til ulykken. Undersøkelsene på stedet vil fortsette tirsdag. Det vil i tillegg bli foretatt obduksjon av avdøde, tekniske undersøkelser og vitneavhør, sier politiinspektør Linda Rømma i Nordland politidistrikt til NRK.

Avdøde var i 30-årene og var ansatt i en datterselskap til Nettpartner, som jobber for Statnett i Hemnes. Han er bosatt i utlandet, og etterlater seg familie i hjemlandet, meddeler NRK.

Statnett vil bistå vår entreprenør Nettpartner og deres underentreprenør, for å sørge for at alle får den hjelp og støtte de trenger.

Til toppen