Enda en dødsulykke på kort tid

Enda en dødsulykke på kort tid

Statnett mottok i ettermiddag det tragiske budskapet om at en linjemontør fra Kroatia har omkommet i forbindelse med arbeid på kraftledningsprosjektet Namsos-Nedre Røssåga.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Ulykken skjedde i Hemnes kommune i Nordland.

- Vi har mottatt det sørgelige budskapet om at en ansatt hos en av våre underentreprenører har omkommet, sier konserndirektør Elisabeth Vardheim i Statnett.

- Dette er det andre dødsbudskapet vi mottar på kort tid, og en tung dag for Statnett. I dag er det tid for sorg, og våre tanker går nå til hans familie og arbeidskollegaer, sier Vardheim.

Ulykken skjedde i forbindelse med bruk av linjevogn på kraftledningen. Alt arbeid med bruk av linjevogner i alle våre prosjekter og i driften av våre kraftledninger er stanset.

Politi og arbeidstilsynet er varslet. Statnett vil bistå etterforskningen, i tillegg til å gjennomføre egen granskning, slik at vi får klarhet i hvorfor dette skjedde og kan unngå lignende hendelser i fremtiden.

– Det er for tidlig å si noe om årsaken til ulykken. Undersøkelsene på stedet vil fortsette tirsdag. Det vil i tillegg bli foretatt obduksjon av avdøde, tekniske undersøkelser og vitneavhør, sier politiinspektør Linda Rømma i Nordland politidistrikt til NRK.

Avdøde var i 30-årene og var ansatt i en datterselskap til Nettpartner, som jobber for Statnett i Hemnes. Han er bosatt i utlandet, og etterlater seg familie i hjemlandet, meddeler NRK.

Statnett vil bistå vår entreprenør Nettpartner og deres underentreprenør, for å sørge for at alle får den hjelp og støtte de trenger.

MILJØ/25. april 2019

Miljøfartsgrenser kommer og går

– Det er viktig å ha miljøfartsgrenser i tider der det produseres og virvles opp mye svevestøv. Det skjer spesielt om vinteren ved piggdekkbruk. Men også på vårparten, når veiene tørker opp, virvles  igjen mye veistøv opp, og da kan miljøfartsgrenser dempe denne prosessen. Les hele saken

Til toppen