Statsminister Erna Solberg gjennomførte den offisielle åpningen av biogass-fabrikken på Skogn.
Statsminister Erna Solberg gjennomførte den offisielle åpningen av biogass-fabrikken på Skogn. (Foto: Trønder Energi)

– En milepæl: Biogass-fabrikken er offisielt åpnet

Søndag var det offisiell åpning av verdens største produksjonsanlegg for flytende biogass på Skogn i Nord-Trøndelag. Statsminister Erna Solberg foresto selve åpningen.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

– En milepæl på veien til å gjøre Norge til et lavutslippsamfunn, sa Erna Solberg.

I august 2015 startet grunnarbeidet på fabrikktomta på Skogn og nå står biogass-fabrikken klar.

Statsminister Erna Solberg, Håvard Wollan og Ståle Gjersvold under åpningen av biogass-fabrikken. Foto: Trønder Energi

– Vi har gjennomført oppstart og første driftsfase siden juni, og så langt har det vært svært vellykket og i henhold til planen vår, sier Håvard Wollan, adm.dir i Biokraft AS.

Fornøyd konsernsjef

TrønderEnergi og Scandinavian Biogas er hovedeierne i Biokraft, og konsernsjef Ståle Gjersvold var tilstede under åpningen av biogass-fabrikken.

– TrønderEnergi sitt samarbeid med Biokraft strekker seg mange år tilbake. Vi har vært med helt siden de var etablert i Agdenes tilbake i 2010. Så at vi står her i dag 8 år etter og nå har fått på plass en industriell utvikling i Midt-Norge ved hjelp av biogass er helt fantastisk, sier Ståle Gjersvold.

JURIDISK/25. mars 2019

Kontraktene må forståes og utvikles

– I en bransje hvor beløpene veldig fort blir store, er kontraktene uten tvil avgjørende viktig. De er viktige i andre bransjer også, men kanskje spesielt viktige i bygge- og anleggsbransjen. Kontraktene må forståes, og kanskje til og med utvikles, slik at de passer til den jobben som skal gjøres. Les hele saken

ASFALT/25. mars 2019

Veidekke fortsetter sitt miljøfokus

– Veidekke hadde et felles prosjekt med Shell Bitumen som startet på slutten av 1990-tallet , der fokus var å redusere miljøpåvirkningen fra produksjon av asfalt. I dette arbeidet ble WAM-Foam utviklet, hvor man oppnådd en  betydelig reduksjon i utslippet. Slik sett var Veidekke tidlig ute – og vi fortsetter vårt miljøfokus. Les hele saken

Til toppen