Embriq med avtale om leveranse og drift av smarte strømmålere

Embriq med avtale om leveranse og drift av smarte strømmålere

Embriq AS har inngått avtale med Nettalliansen AS om innføring og drift av avanserte måle- og styringssystemer (AMS – smarte strømmålere). Embriq skal levere og drifte en nøkkelferdig løsning som innebærer nye smarte strømmålere til over 170.000 hjem over hele Norge, fordelt på 30 nettselskaper.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Embriq tar totalansvaret

[factbox id="2"]

Embriq er hovedleverandør i prosjektet som også innbefatter Embriqs sentralsystem for smarte målere og nettdrift, Quant. Målere og radiokommunikasjon leveres fra underleverandøren Aidon. Montasjetjenestene skal utføres av OneCo. Prosjektet starter i august 2015. Embriq skal besørge fullskala drift av løsningen frem til 2024, med opsjon på ytterligere 5 år.

30 nettselskap sammen for bedre tjenester

- Embriq fremstår som den rette samarbeidspartner til å løse nettselskapenes utfordringer rundt innføring av elhub og AMS, sier Torgeir Brovold, adm. dir. i Nettalliansen.

– For oss har det vært viktig å velge en leverandør med gjennomføringsevne på en tjenesteleveranse som ivaretar AMS investeringene og sikrer forpliktelsene våre. Å kjøpe tjenester er en viktig del av vår strategi for å kunne levere kostnadseffektiv og fremtidsrettet nettdrift. Dette gir nettselskapene en dynamikk og fleksibilitet som vi mener blir avgjørende for et moderne nettselskap. Tilgangen på kompetanse og gode samarbeidspartnere som Embriq blir avgjørende for den videre utviklingen av selskapene, sier Nettalliansen-direktøren.

Besøker de tusen hjem

[factbox id="1"]

Prosjektet har en nasjonal karakter der montørene frem til utgangen av 2018 vil besøke over 170.000 norske hjem og bedrifter i over 10 fylker fra Finnmark til Telemark og Østfold. Montørene skal installere nye smarte strømmålere som også vil øke sikkerheten gjennom overvåkning av leveransekvaliteten hos den enkelte nettkunde i tillegg til den presise timesavlesningen.

- De nye mulighetene for å sikre kvalitet i strømforsyningen er vesentlige for oss. Hvis det eksempelvis oppstår problemer med spenningskvalitet eller jordfeil ute hos en kunde vil vi nå få automatisk varsling og kan umiddelbart iverksette feilretting, forteller Brovold.

Betydelig leveranse

Kontrakten representerer et betydelig prosjekt men også et langsiktig samarbeid. Det er en omfattende avtale, der selskapene under avtaleperioden vil kunne investere og kjøpe tjenester for nærmere 1 milliard kroner. Selskapene er meget tilfredse med avtalen, som tydeliggjør både de økonomiske og operative stordriftsfordelene selskapene nå får ta del i, avslutter Brovold.

- Embriq er stolte av at Nettalliansen velger oss som leverandør og gleder oss til å starte med leveransen, sier Espen Kåsin, Direktør for Software i Embriq. - Dette er en leveranse med betydelig størrelse i det norske markedet, og i tillegg kommer driftstjenestene over 10 år, forteller Kåsin.

Embriq med over 50 % markedsandel- Dette er en stor dag for oss i Embriq og vi ser frem til å kunne hjelpe Nettalliansen med å hente ut betydelig forretningsverdi av investeringen, sier Thomas Pettersen, adm. dir. i Embriq. – Med denne avtalen skal over 50 % av den norske målerparken gjennom våre systemer og tjenester. Det viser at vi er et fremtidsrettet og trygt valg for en bransje i endring. At Nettalliansen med 30 nettselskaper nå velger tjenester fra Embriq er vi godt fornøyd med, avslutter Pettersen. 

TUNNELREHABILITERING/21. februar 2019

Lieråsen tunnel rehabiliteres etter 50 år

–Tunnelen ble bygget i løpet av en 10 års periode, fra begynnelsen av 1960-tallet. Den ble åpnet i 1973. Siden da den gang har både regelverk og materiell som trafikkerer strekningen endret seg betydelig. Det er på høy tid med en rehabilitering. Les hele saken

Til toppen