Ekstremværet «Petra» gjelder for Østafjells

Ekstremværet «Petra» gjelder for Østafjells

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har hevet flomfaren i områdene rundt Numedalslågen til rødt nivå, som er det høyeste nivået. Vannføringen har passert 700 kubikkmeter i sekundet onsdag morgen. Kongsberg kommune vurderer situasjonen minutt for minutt.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Langvarig nedbør, og dessuten store nedbørmengder i løpet av torsdag 17.09.2015. Det ventes likevel lite nedbør i nordlige deler av Hedmark og Oppland. Onsdag vil det komme regnbyger, lokalt opp i 15-35 mm på 24 timer.

[factbox id="1"]

Fra natt til torsdag kommer et nytt lavtrykk via sørlige del av England inn i Nordsjøen. Det er ventet lokalt 30-70 mm nedbør på 24 timer i områdene Vest-Agder, Aust-Agder, Telemark, Vestfold, Buskerud, Østfold, Oslo, Akershus, sørlige deler av Oppland og sørlige deler av Hedmark.

Varsel om ekstreme værforhold

De største mengdene ventes i Aust-Agder, Telemark, Vestfold og Buskerud. Summen av store nedbørmengder over tid, i kombinasjon med store nedbørmengder på torsdag, gjør at Meteorologisk institutt har valgt å sende ut varsel om ekstreme værforhold. Nedbørmengdene kan lokalt gi store konsekvenser.

Flere veier i Buskerud er stengt på grunn av flom. Det gjelder:

  • fylkesvei 88 i Bevergrenda
  • fylkesvei 96 i Lurdalen
  • fylkesvei 133 i Sigdal
  • fylkesvei 64 i Bingen i Øvre Eiker

VEG/22. mars 2019

SINTEF gjenoppliver Veglaboratoriet

SINTEF har bestemt seg for å satse mer på samferdsel i tiden som kommer, og har derfor «gjenopplivet» Veglaboratoriet sitt. Dette gjør de fordi de bevisst ønsker å utvikle «grønnere veier» og anleggsprosesser. De vil også påvirke folk til å velge en mer miljøvennlig transport. Les hele saken

Til toppen