Ekstremværet «Petra» gjelder for Østafjells

Ekstremværet «Petra» gjelder for Østafjells

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har hevet flomfaren i områdene rundt Numedalslågen til rødt nivå, som er det høyeste nivået. Vannføringen har passert 700 kubikkmeter i sekundet onsdag morgen. Kongsberg kommune vurderer situasjonen minutt for minutt.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Langvarig nedbør, og dessuten store nedbørmengder i løpet av torsdag 17.09.2015. Det ventes likevel lite nedbør i nordlige deler av Hedmark og Oppland. Onsdag vil det komme regnbyger, lokalt opp i 15-35 mm på 24 timer.

[factbox id="1"]

Fra natt til torsdag kommer et nytt lavtrykk via sørlige del av England inn i Nordsjøen. Det er ventet lokalt 30-70 mm nedbør på 24 timer i områdene Vest-Agder, Aust-Agder, Telemark, Vestfold, Buskerud, Østfold, Oslo, Akershus, sørlige deler av Oppland og sørlige deler av Hedmark.

Varsel om ekstreme værforhold

De største mengdene ventes i Aust-Agder, Telemark, Vestfold og Buskerud. Summen av store nedbørmengder over tid, i kombinasjon med store nedbørmengder på torsdag, gjør at Meteorologisk institutt har valgt å sende ut varsel om ekstreme værforhold. Nedbørmengdene kan lokalt gi store konsekvenser.

Flere veier i Buskerud er stengt på grunn av flom. Det gjelder:

  • fylkesvei 88 i Bevergrenda
  • fylkesvei 96 i Lurdalen
  • fylkesvei 133 i Sigdal
  • fylkesvei 64 i Bingen i Øvre Eiker

JURIDISK/21. juni 2018

Involvering av entreprenører og rådgivere – mer vei for pengene!

I anleggsbransjen er konfliktnivået høyt. Dette er kostnadskrevende. Staten skal de neste 10 årene investere 933 milliarder kroner på vei og bane. Dette er dine og våre penger, og bør ikke brukes på konflikter – men på mer vei og bane av god kvalitet. Mulighetene ligger der, vi må bare tørre å utnytte dem. Les hele saken

Til toppen