Eksplosjon i tunnel i Bremanger

Eksplosjon i tunnel i Bremanger

En tankbil med 16 500 liter bensin har kjørt i en fjellvegg i den undersjøiske Skatestraumtunnelen i Bremanger.

  • vei
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

En bensintankbil har eksplodert i den undersjøiske Skatestraumtunnelen i Bremanger kommune i Sogn og Fjordane. Brannvesenet i Sogn og Fjordane fikk melding klokken 10.27 av sjåføren, som skal være i sikkerhet. Det er foreløpig ikke meldt om skadete personer. Dette skriver BT på sine nettsider.

- Det er snakk om en trailer med en tilhenger som var fylt med 16.500 liter bensin. Den løsnet og vridde seg i fjellveggen, med påfølgende brann. Brannen er kraftig og situasjonen er veldig uoversiktlig, sier vaktleder Magni Brannsøy ved 110-sentralen i Sogn og Fjordane til BT.

Ifølge Firdaposten hadde hengeren slitt seg løs fra draget og gått i fjellveggen. Sjåføren kom seg ut med bilen med bilen mens hengeren ble stående i tunnelen.

- Det er for tidlig å si noe om skadeomfanget. Det er hektisk aktivitet, sier Brannsøy.

300 meter inne i tunnelen

Hengeren skal ha løsnet cirka 300 meter inne i tunnelen.  Tunnelen er 1,9 kilometer lang, og den går 91 meter under havet på det dypeste.

- Foreløpig har vi ikke full oversikt om det befant seg folk i tunnelen. Så langt så er det 13 personer som er kommet ut av tunnelen og som bli sjekka for mulige røykskader,  sier operatør i Sogn og Fjordane politidistrikt Jørn Lasse Refsnes til Dagbladet.

Så langt ikke opplysninger om mulig personskade.

Alle tilgjengelige ressurser fra politi, helse og brannvesen er kjent sendt til tunnelen.

Fare for at tunnelen kan kollapse

Statens vegvesen har foreløpig kontroll over vannstanden i Skatestrumtunnelen.

– Det er mulig at det er en lekkasje inn i tunnelen, men det får vi ikke vite før vi fysisk går inn i tunnelen. Vi har en vannmåler der inne, men den har vi ikke kontroll på nå. Jeg vet ikke om tunnelen vil kollapse, men slik som det ser ut nå tror vi at vi skal få kontroll på vannet i tunnelen, seier Margot Åsebø i Statens vegvesen til NRK.

Politiet har bedt media om ikke å kontakte dem (se Twitter-melding), samtidig har de varslet en pressemelding vil komme.

Til toppen