Ekspert innen elbillading til Schneider Electric

Ekspert innen elbillading til Schneider Electric

1. juni startet Per Christian Engebretsen i Schneider Electric som Tender Project Manager for EVlink elbil-ladeinfrastruktur.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Engebretsen har bred erfaring fra bygg- og anleggsbransjen, hvor han har innehatt ulike roller - både tekniske og kommersielle. Han har blant annet jobbet som tekniker og prosjektleder for AV-utstyrsleverandøren Nortelco System-Teknikk, nå en del av YIT Building Systems (Caverion).

De siste seks årene har han jobbet med elbil-ladeinfrastruktur som produkt-og prosjektsjef hos Proxll AS. Her var han ansvarlig for å bygge opp forretningsområdene ladestasjoner for elbil og AutoPass veiprising. Engebretsen er medlem i NEK-komiteen NK69 Ladestasjoner for offentlig vei, og har utdannelse innen IT fra IT Akademiet - i tillegg til økonomi, markedsføring og prosjektledelse fra Handelshøyskolen BI i Oslo.

Et umodent marked

- Elbilsalget i Norge har så langt vært en suksesshistorie, mye takket være de gode incentivordningene fra myndighetene. Dessverre følger ikke utbyggingen av ladeinfrastruktur den samme takten. Markedet for elbil-ladeinfrastruktur er fortsatt umodent og preget av høy aktivitet og raske endringer, sier Engebretsen

Smarte løsnigner en nødvendighet

Nå som de ulike standardene for ladekontakter og kommunikasjonsprotokoller er i ferd med å sette seg, begynner fokuset i større grad å dreie seg rundt energieffektivisering og smarte løsninger mot strømnettet. Slike løsninger vil bli en nødvendighet for å skape sikkerhet og stabilitet i nettet som følge av den økte allokeringen av effekt til lading av elbiler.

Samtidig vil det være ekstremt viktig å vektlegge gode baksystemer for drift og høy kvalitet på produkter og leveranser. Markedet trenger forutsigbarhet og gode opplevelser for brukerne av ladeløsningene. Schneider Electric er meget godt rustet for å møte disse utfordringene, og jeg gleder meg til å bidra til denne spennende utviklingen for selskapet, avslutter Engebretsen.

LUFTHAVN/ 8. november 2018

Kontrakten for Tromsø lufthavns nye terminalprosjekt er signert

– Nå er det offisielt, nå begynner arbeidet med å skape en ny arktisk hub som han bidra til økt vekst i hele regionen,» Sier Eskild Andersen. «Prosjektet har høy prioritet da trafikkveksten i nord forventes å fortsette, og vi gleder oss til å kunne få bedre kapasitet og fasiliteter i Tromsø. sier Thorgeir Landevaag, divisjonsdirektør i Avinor. Les hele saken

Til toppen