Ekebergbanen har kjørt i 100 år

Ekebergbanen har kjørt i 100 år

Søndag 11.juni var det på dagen ett hundre år siden prøvedrift med trikk ble etablert fra Jernbanetorget til Sæter. Forlengelsen til Ljabru kom i 1941.

  • bane
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Hundrevis av mennesker samlet seg på Holtet for å hylle jubilanten der det ble en flott dag for hele familien. Den beste bevarte av de gamle Ekebergbanevognene var nymalt og vakker, og la grunnlaget for en dag med mimring og gode historier.

[youtube id="ozCPqoPgDj4"]

Til og med været var samarbeidsvillig, og ga oss et opphold de timene arrangementet varte - med et lite rom på hver side. Jan Erik Larssen ledet oss gjennom en dag med musikalske godbiter og gratulasjoner fra ordfører Marianne Borgen, Rutersjef Bernt Reitan Jenssen og administrerende direktør i Trikken, Birte Sjule. Barna hadde mange aktiviteter å velge mellom, der en tur med modellen av den gamle ekbergbanevogna nok kanskje sto høyest i kurs.

MILJØ/25. april 2019

Miljøfartsgrenser kommer og går

– Det er viktig å ha miljøfartsgrenser i tider der det produseres og virvles opp mye svevestøv. Det skjer spesielt om vinteren ved piggdekkbruk. Men også på vårparten, når veiene tørker opp, virvles  igjen mye veistøv opp, og da kan miljøfartsgrenser dempe denne prosessen. Les hele saken

Til toppen