Ekebergbanen har kjørt i 100 år

Ekebergbanen har kjørt i 100 år

Søndag 11.juni var det på dagen ett hundre år siden prøvedrift med trikk ble etablert fra Jernbanetorget til Sæter. Forlengelsen til Ljabru kom i 1941.

  • bane
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Hundrevis av mennesker samlet seg på Holtet for å hylle jubilanten der det ble en flott dag for hele familien. Den beste bevarte av de gamle Ekebergbanevognene var nymalt og vakker, og la grunnlaget for en dag med mimring og gode historier.

[youtube id="ozCPqoPgDj4"]

Til og med været var samarbeidsvillig, og ga oss et opphold de timene arrangementet varte - med et lite rom på hver side. Jan Erik Larssen ledet oss gjennom en dag med musikalske godbiter og gratulasjoner fra ordfører Marianne Borgen, Rutersjef Bernt Reitan Jenssen og administrerende direktør i Trikken, Birte Sjule. Barna hadde mange aktiviteter å velge mellom, der en tur med modellen av den gamle ekbergbanevogna nok kanskje sto høyest i kurs.

LUFTHAVN/ 8. november 2018

Kontrakten for Tromsø lufthavns nye terminalprosjekt er signert

– Nå er det offisielt, nå begynner arbeidet med å skape en ny arktisk hub som han bidra til økt vekst i hele regionen,» Sier Eskild Andersen. «Prosjektet har høy prioritet da trafikkveksten i nord forventes å fortsette, og vi gleder oss til å kunne få bedre kapasitet og fasiliteter i Tromsø. sier Thorgeir Landevaag, divisjonsdirektør i Avinor. Les hele saken

Til toppen