Ekebergbanen har kjørt i 100 år

Ekebergbanen har kjørt i 100 år

Søndag 11.juni var det på dagen ett hundre år siden prøvedrift med trikk ble etablert fra Jernbanetorget til Sæter. Forlengelsen til Ljabru kom i 1941.

  • bane
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Hundrevis av mennesker samlet seg på Holtet for å hylle jubilanten der det ble en flott dag for hele familien. Den beste bevarte av de gamle Ekebergbanevognene var nymalt og vakker, og la grunnlaget for en dag med mimring og gode historier.

[youtube id="ozCPqoPgDj4"]

Til og med været var samarbeidsvillig, og ga oss et opphold de timene arrangementet varte - med et lite rom på hver side. Jan Erik Larssen ledet oss gjennom en dag med musikalske godbiter og gratulasjoner fra ordfører Marianne Borgen, Rutersjef Bernt Reitan Jenssen og administrerende direktør i Trikken, Birte Sjule. Barna hadde mange aktiviteter å velge mellom, der en tur med modellen av den gamle ekbergbanevogna nok kanskje sto høyest i kurs.

GEOTEKNISK/23. februar 2018

Kalibreringsfri og tilt-kompenserende GNSS

Leica Geosystems har kommet med GS18 T, en kalibreringsfri tilt-kompenserende GNSS-antenne som ikke påvirkes av magnetisk forstyrrelser. – Med den nye roveren kommer du til på steder du ikke gjorde før, sier produktsjef Andreas Torsvik i Leica Geosystems AS. Les hele saken

Til toppen