CarTrap er en gatebenk som utover å være et praktisk hvilested eller møteplass utgjør en effektiv stopper for kjøretøy.
CarTrap er en gatebenk som utover å være et praktisk hvilested eller møteplass utgjør en effektiv stopper for kjøretøy. (Foto: Wee Marine)

Denne gatebenken kan hindre bilterror

Nå lanseres CarTrap, en gatebenk spesialutviklet for å stoppe biler i stor fart.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Flere storbyer har de siste årene blitt utsatt for tragiske terrorangrep der kjøretøy har blitt brukt for å skremme og skade tilfeldige personer. Wee Marines nyhet er bygget for å øke sikkerheten for folk som befinner seg i travle gågater eller parker.

Flerfunksjonelle utemøbler som CarTrap er eksempler på hvordan man kan gjøre gågater tryggere uten samtidig å signaliserer eventuell fare for omgivelsene, sier Åge Wee i Wee Marine. Foto: Wee Marine

CarTrap er en gatebenk som utover å være et praktisk hvilested eller møteplass utgjør en effektiv stopper for kjøretøy. Benken er nemlig utviklet med en stålramme som er vektfundamentert, og som ved hjelp av innebygde metallpigger raskt punkterer større kjøretøy som kjører inn i benken. Dermed setter CarTrap en effektiv stopper for enhver lastebil eller personbil som skulle innta en gågate i fart.

Mannen bak tegningene er daglig leder i Wee Marine AS, Åge Wee.

– CarTrap er utviklet for å være en praktisk og tidsriktig designbenk som passer inn i de fleste miljøer, men som samtidig har en ekstra, sikrende funksjon. Folk flest skal ikke behøve  bekymre seg for terrorfare i Norge i dag, og derfor bør heller ikke sikring mot nettopp denne formen for terror være synlig i bybildet. Flerfunksjonelle utemøbler som CarTrap er eksempler på hvordan man kan gjøre gågater tryggere uten samtidig å signaliserer eventuell fare for omgivelsene, sier Åge Wee i Wee Marine.

BANE/24. april 2018

Bane NOR gir verktøyene som sikrer at godset kommer fram

Etter en stri vinter, der punktligheten for godstrafikken har vært langt under målet, har Bane NOR satt i verk noen kortsiktige tiltak som skal gjøre frakt av gods på bane mer forutsigbart. For Bane NOR er det viktig å bidra til at godset kommer frem på en mest mulig hensiktsmessig måte, også ved trafikkavvik. – Det vi nå tilbyr vil i sum gi økt fleksibilitet for godsnæringen. Les hele saken

Til toppen